Garšaugi

29.nov
Šefpavārs Tailers Viljamss nosauc, kuriem četriem garšaugiem un garšvielām vajadzētu būt ikkatrā virtuvē, lai varētu pagatavot gardas, aromātiskas un izteiksmīgas maltītes. Viljamss norādā, ka šīs garšvielas ne tikai bagātinās jebkuru maltīti, bet ir arī veselīgas!
15.okt
Vai zināt atšķirību starp garšaugiem un garšvielām? Gan garšaugi, gan garšvielas piedod ēdieniem patīkamu garšu un aromātu. Lielākā atšķirība ir tāda, ka garšaugi ir svaigi, bet garšvielas ir, piemēram, tā paša svaigā auga kaltētā, žāvētā versija. Abi divi, garšaugi un garšvielas, spēj ēdienu padarīt apetelīgāku un gardāku. Tomēr tas nav viss, tie var būt arī veselīgi. Noskaidrojiet, kuri 11 garšaugi un garšvielas veicina labu veselību!
12.jūl
Vasara no dārza sniedz aromātisku garšaugu un salātu pārpilnību. Tie ir ne tikai bagāti ar vitamīniem, minerālvielām un šķiedrvielām, bet  sniedz arī svaigumu. Pētersīļi kalpo kā salātu pamatne, kam pievienoti tādi garšaugi kā dilles, piparmētras, baziliks, estragons un dažādi savvaļas augi – ja prot tos izmantot.
27.mar 2023
Izveidojiet praktisku garšaugu statīvu no plastmasas pudeles!
16.mai 2022
Ja jums nav mazdārziņš, bet vēlaties, lai mājās vienmēr būtu pieejami svaigi garšaugi, tad mums ir ideja! Izmēģiniet!
13.mar 2022
Svaigi, gardi un aromātiski garšaugi, kas audzēti bez ķimikālijām, un jebkurā gadalaikā pieejami pa rokai izklausās labi, vai ne?
22.jun 2021
Jāņu laikā augiem tiek piedēvēts teju maģisks spēks, solot, ka tie glabās mūžīgās jaunības, auglības un veselības noslēpumus, tāpēc Jāņu laikā augus izmanto gandrīz visur!
13.jun 2021
Vasara nāk ar svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem, ar ko varam dažādot un pilnveidot savu ikdienas ēdienkarti, uzņemot svarīgos vitamīnus un minerālvielas. Taču vai atceraties ikdienā izmantot arī dažādos zaļumus un garšaugus, kas jau ir pieejami plašā klāstā? Kurus garšaugus un cik daudz iekļaut savā ēdienkartē? Ko tie sniedz mūsu organismam? Konsultē sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un farmaceite Zandа Ozoliņa.
24.aug 2020
Koši zaļi zaļumi piešķir ēdienam krāsu, garšu un svaigumu un tie ir veselīgi. Iepazīstinot ar augu vērtību, speciālisti atgādina - slimības gadījumā medikamentus ar zaļumiem gan aizstāt nedrīkst!
6.apr 2020
Šobrīd kā vēl nekad ir svarīgi parūpēties par savu veselību un pavasaris ir lielisks laiks , lai to ļautu paveikt dažādiem garšaugiem. Uzzini, kurš garšaugs palīdzēs pret galvas sāpēm un depresiju, bet kurš stiprinās imūnsistēmu un atvieglos sāpes. "Brightside" atklāj garšaugu vērtīgās īpašības.
17.jūl 2019
Vasarā šķiet tik pašsaprotami, ka mūsu dārzos ik uz soļa ir svaigi garšaugi. Taču tagad tos pārstādot un lēnām "pieradinot" pie iekštelpu apstākļiem, ir iespējams arī ziemā mieloties ar svaigām dillēm, pētersīļiem un citiem garšaugiem.
16.jūl 2019
Dilles ir viens no veselīgakajiem un praktiskākajiem garšaugiem, kas atrodams vai ikvienā dārzā. Tās ne tikai papildina ēdienu, bet satur arī daudz mikroelementu, kas nāk par labu veselībai. Portāls "verywellfit" apkopojis diļļu veselīgās īpašības un arī to iespējamos blakusefektus.
9.feb 2019
Droši vien kādam ir gadījies, ka iegādāti garšaugi, taču daļu no tiem nav nepieciešams izmantot uzreiz. Izrādās, ir pavisam vienkāršs veids, kā no tiem mājās pagatavot garšvielas.
19.aug 2018
Dažāda veida garšvielas un garšaugi maltīti padara ne vien baudāmāku, bet arī veselīgāku. Piemērotu un veselībai labvēlīgu garšvielu buķete ēdienam sniedz piesātinātāku garšu, kā arī uzlabo cilvēka veselību, tādēļ garšaugu dažādība maltītē ir ieteicama. Augusts ir pilnbriedā un vēl var pagūt nodrošināt sevi un tuviniekus ar garšaugu ziemas krājumiem. Kādas garšvielas vēlams pievienot ēdienam, lai pasargātu sevi no slimībām un uzturētu labu veselību, skaidro aptieku tīkla Apotheka sertificētā farmaceite Alīna Fleišmane.
3.jun 2018
Pēc garās ziemas beidzot iestājusies teju vasara, līdzi nesot arī iespēju aizvien vairāk savā ēdienkartē iekļaut dažādus zaļumus – salātus un garšaugus. Rimi Gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis stāsta par zaļumu nozīmi ēdienkartē, kā arī dalās ar paša iecienītām receptēm – pavasara salātiem kefīra mērcē un kartupeļu salātiem ar grilsieru.
9.nov 2017
Vē­la­ties zu­pai pie­mest tik­ko plūk­tu lau­ru la­pu? Ru­dens drēg­nu­mā pa­lu­ti­nāt se­vi ar mai­gām bie­šu la­pi­ņām vai tik­ko šķī­tiem lo­ci­ņiem? At­liek vien ķer­ties pie dar­ba, lai arī jū­su mā­jās sa­za­ļo­tu garš­au­gu dār­ziņš.
28.jūl 2017
Lai audzētu garšaugus vai pārtikas produktus savām vajadzībām, nav nepieciešams milzu pagalms vai personīgais dārzs. Ja vien būsi izvēlējies pareizu augšanas vidi un trauku, ar lieveni vai nelielu stūrīti pagalmā pietiks, lai izaudzētu sev nepieciešamos produktus.
photo_camera
7.okt 2013
Laiks, kad svaigus garšaugus varēja plūkt tieši no dārza dobes, nu garām, taču ir vairāki paņēmieni, kā bez svaigiem un aromātiskiem zaļumiem nepalikt arī rudenī un ziemā.
photo_camera
4.mai 2013
Dzīve bez garšaugiem noteikti nebūtu tik daudzveidīga un iespējām bagāta. No gada gadā to klāsts kļūst arvien plašāks un daudzveidīgāks: parādās jauni, agrāk vēl neiepazīti augi, bet sen zināmajiem selekcijas rezultātā rodas jaunas, savdabīgas aromātu un garšas nianses, kas tā vien aicina nodoties jauniem kulināriskiem izaicinājumiem.
28.jan 2010
Valmierā turpinās projekta "Vecpilsētas ainava pie Gaujas - Valmieras vēsturiskā centra revitalizācija" aktivitātes. Projekta ietvaros tiek gatavota nepieciešamā dokumentācija iepirkumam par garšaugu un ārstniecisko augu dārza izveidošanu.