Garšaugi

9.feb 2019
Droši vien kādam ir gadījies, ka iegādāti garšaugi, taču daļu no tiem nav nepieciešams izmantot uzreiz. Izrādās, ir pavisam vienkāršs veids, kā no tiem mājās pagatavot garšvielas.
19.aug 2018
Dažāda veida garšvielas un garšaugi maltīti padara ne vien baudāmāku, bet arī veselīgāku. Piemērotu un veselībai labvēlīgu garšvielu buķete ēdienam sniedz piesātinātāku garšu, kā arī uzlabo cilvēka veselību, tādēļ garšaugu dažādība maltītē ir ieteicama. Augusts ir pilnbriedā un vēl var pagūt nodrošināt sevi un tuviniekus ar garšaugu ziemas krājumiem. Kādas garšvielas vēlams pievienot ēdienam, lai pasargātu sevi no slimībām un uzturētu labu veselību, skaidro aptieku tīkla Apotheka sertificētā farmaceite Alīna Fleišmane.
3.jun 2018
Pēc garās ziemas beidzot iestājusies teju vasara, līdzi nesot arī iespēju aizvien vairāk savā ēdienkartē iekļaut dažādus zaļumus – salātus un garšaugus. Rimi Gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis stāsta par zaļumu nozīmi ēdienkartē, kā arī dalās ar paša iecienītām receptēm – pavasara salātiem kefīra mērcē un kartupeļu salātiem ar grilsieru.
9.nov 2017
Vē­la­ties zu­pai pie­mest tik­ko plūk­tu lau­ru la­pu? Ru­dens drēg­nu­mā pa­lu­ti­nāt se­vi ar mai­gām bie­šu la­pi­ņām vai tik­ko šķī­tiem lo­ci­ņiem? At­liek vien ķer­ties pie dar­ba, lai arī jū­su mā­jās sa­za­ļo­tu garš­au­gu dār­ziņš.
28.jūl 2017
Lai audzētu garšaugus vai pārtikas produktus savām vajadzībām, nav nepieciešams milzu pagalms vai personīgais dārzs. Ja vien būsi izvēlējies pareizu augšanas vidi un trauku, ar lieveni vai nelielu stūrīti pagalmā pietiks, lai izaudzētu sev nepieciešamos produktus.
photo_camera
7.okt 2013
Laiks, kad svaigus garšaugus varēja plūkt tieši no dārza dobes, nu garām, taču ir vairāki paņēmieni, kā bez svaigiem un aromātiskiem zaļumiem nepalikt arī rudenī un ziemā.
photo_camera
4.mai 2013
Dzīve bez garšaugiem noteikti nebūtu tik daudzveidīga un iespējām bagāta. No gada gadā to klāsts kļūst arvien plašāks un daudzveidīgāks: parādās jauni, agrāk vēl neiepazīti augi, bet sen zināmajiem selekcijas rezultātā rodas jaunas, savdabīgas aromātu un garšas nianses, kas tā vien aicina nodoties jauniem kulināriskiem izaicinājumiem.
28.jan 2010
Valmierā turpinās projekta "Vecpilsētas ainava pie Gaujas - Valmieras vēsturiskā centra revitalizācija" aktivitātes. Projekta ietvaros tiek gatavota nepieciešamā dokumentācija iepirkumam par garšaugu un ārstniecisko augu dārza izveidošanu.