Vasarā šķiet tik pašsaprotami, ka mūsu dārzos ik uz soļa ir svaigi garšaugi. Taču tagad tos pārstādot un lēnām "pieradinot" pie iekštelpu apstākļiem, ir iespējams arī ziemā mieloties ar svaigām dillēm, pētersīļiem un citiem garšaugiem.
1.
Vasarā no dobes ar lāpstiņu izrok garšaugu ar visu sakni. Izvēlies augus, kuri izskatās spēcīgi.
Noteikti pirms tam pārbaudi vai augu nav apsēduši kaitēkļi! Pret kaitēkļiem var izmantot ziepju ūdeni.
2
Izrakto garšaugu pārstāda podiņā, kurā iebērta veikalā nopērkama augsne. Podiņam noteikti jābūt ar caurumu, ūdens notecēšanai.
3
Podus ar garšaugiem turi ārpusē, kur tie neatrodas tiešos saules staros. Tādejādi, augi tiks sagatavoti apstākļiem, kad tiem bus jāaug ziemas laikā.
4
Katru dienu 14 stundas augus paturi uz palodzes vienmērīgā dienasgaismā, vai fluriscējošā apgaismojumā.
Ziemas laikā neļauj lapām pieskarties aukstajiem logiem!
5
Augus novieto tuvu vienu otram. Zem podiņiem var bērt granti, jo tādejādi augi saglabās mitrumu. Ziemā augi jāaplej tikai vienu vai divas reizes nedēļā, parasti no rīta.
Nepieļauj, ka augsne pilnībā izžūst. Garšaugi noteikti "jāpabaro" ar minerālvielām.
Rezultātā iegūsi garšaugu "dārziņu", kas arī drēgnajā ziemas laikā priecēs ar svaigām veltēm.