Kas patiesībā tu esi? Ko mēs esam nodarījuši viens otram? – šos jautājumus Niks Danns sev uzdod piektās kāzu gadadienas rītā, kad pēkšņi pazūd viņa sieva Eimija.
Pelēkie zirņi ar speķīti un kefīru, zirņu pikas, zirņu zupa ar žāvētām ribiņām – tradicionāli, visiem zināmi latviešu kulta ēdieni, ko ceļam galdā gan ikdienā, gan svētku reizē. Bet vai desertu no pelēkajiem zirņiem var dabūt gatavu? Izrādās, var!
Svētku laiks nav iedomājams bez siltiem un smaržīgiem pīrāgiem. Šoreiz piedāvājam celt galdā eksotiskas garšas un neierastus izpildījumus, kas iepriecinās visa jaunā cienītājus.
Pavisam drīz jau klāsim Ziemassvētku galdu, kurā tiks likti tradicionālie ēdieni, bet čaklākās saimnieces droši vien izmēģinās jaunas receptes, lai iepriecinātu savus mīļos, tuvos cilvēkus.
Grauzdētu riekstu, sulīgu ogu džemu, asu piparu un kreftīga speķīša aromāti apvienojumā ar siltas mīklas drupačām klēpī ir vieni no īstenākajiem svētku vēstnešiem.