RECEPTE: Grūbu sēņu zupa ar miso

© publicitātes

Veicina aknu attīrīšanu no ziemas ēdiena atliekām.

Vajadzēs:

½ krūzi grūbu (skalotas vai mērcētas, 7 stundas vai visu nakti)

1 sīpolu (vidēja lieluma, sakapāts)

5 šitake sēnes (žāvētas, mērcētas vismaz 20–30 min); pēc mērcēšanas izgriež kātiņus un sagriež šķēlītēs

1 buntīti selerijas (kāti un zaļumi); sagriež

1 burkānu (neliels, šķēlītēs)

5–6 krūzes ūdens (

ar mērcējamo ūdeni)

¼-½ tējkaroti jūras sāls

1-1 ½ tējkaroti baltās miso pastas (der arī tumšā miso pasta, būs

cita garša)

Garnēšanai: pētersīļi, lociņi, ingvers, koriandrs, diedzējumi utt.

Pagatavošana: katlā ielej mērcējamo ūdeni, pielej klāt tīru; uzvāra, nogriež uguni līdz minimumam, uzliek vāku, vāra 25 minūtes. Pievieno sīpolu, sēnes un burkānus; uzvāra, samazina uguni, uzliek vāku un vāra vēl 15 minūtes. Pagaršo grūbas – ja mīkstas, pievieno selerijas, šķīdinātu miso pastu (parasti šķīdina jau gatavā zupā) un patur karstu vēl 5 minūtes (kad miso pasta ir ielieta, vārīt vairs nedrīkst). Lej šķīvī, pārkaisa ar zaļumiem un pasniedz.

Izklaide

No grupas “Avakādo Latte” rīkotās dziesmu rakstīšanas apcirkņiem ik pa laikam plašākai auditorijai tiek piedāvāts kāds jauns un cerīgs gabals. Lūk, vēl viens no tiem: vokālista/ģitārista Kristapa Vegnera rokdziesma “Saulīte rotājās”.

Svarīgākais