Ēdieni

10.feb 2015
Mēs visi zinām, ka banāns ir ļoti garšīgs auglis. Daudzas diētas gan banānu no savas ēdienkartes izslēdz tieši tā barojošo īpašību dēļ. Tomēr, kā izrādās, banāna labās īpašības krietni pārspēj tā bagātīgo uzturvērtību.
10.feb 2015
Izrādās ir izveidots uzturvielām bagāts kokteilis garastāvokļa uzlabošanai.
photo_camera
8.feb 2015
Tropiskais mango, kura vēsturiskā dzimtene ir Indija, ir ļoti veselīgs, ideāls auglis tiem, kuri vēlas tikt vaļā no liekajiem kilogramiem.
7.feb 2015
Svaigi plūkta papaijas augļa garšu ar veikalā nopirktā salīdzināt nevar, taču... Īsti eksotiskas brīvdienu ēdienkartes dažādošanai nevajag daudz – jau papaijas nosaukums vien ausīs skan kā glāsts! Zemēs, kur papaijas audzē, tās vislabprātāk ēd brokastīs, jo valda uzskats, ka auglim piemīt gremošanas procesus regulējoša iedarbība.
photo_camera
7.feb 2015
Auglis ar ādaino mizu, aiz kura noslēpušās neskaitāmi daudz saldskābi sulīgā apvalkā klātu rūgtenu sēkliņu, ir viens no senākajiem dabiskajiem ārstniecības līdzekļiem, veselīgs kārums un īsts afrodīzijs.
5.feb 2015
Par līčiju garšu viennozīmīgi runāt grūti – vieniem šķiet, ka baltais, sulīgais želejveida auglis atgādina vēl negatavas ērkšķogas, citiem to garša asociējas ar vīna, kazeņu, aprikožu, ananasa vai vīnogu piegaršu. Līčijām ir liels, ovāls, sarkanbrūns un spīdīgs neēdams kauliņš.
31.jan 2015
Jūras velšu un pastu cienītājiem šis būs īstais ēdiens, ko baudīt nesteidzīgā sestdienas vakarā.
26.jan 2015
Gards pudiņš vieglu un veselīgu desertu cienītājiem.
photo_camera
25.jan 2015
Nu jau pāris gadus pašmāju gardēži arvien vairāk un vairāk jūsmo par dārzeni, kas beidzot parādījies arī Latvijas platuma grādos un iekaro arvien lielāku vietu gan latviešu dārzos, gan virtuvēs. Uzmanības centrā ir lapu kāposts jeb kale. Šo vērtīgo dārzeni, kas, ignorējot tradīcijas, neveido kāpostam raksturīgo galviņu, bet aug tumši zaļas vai lillā krāsas krokotām lapām, angliski runājošajās valstīs sauc par kale, vācieši godā par franču kāpostiem, angļi – par skotu kāpostiem, bet Holandē to pazīst kā vācu kāpostu.
24.jan 2015
Garda omlete jūras velšu cienītājiem.
23.jan 2015
Viegli pagatavojams un veselīgs deserts.
23.jan 2015
Šī omlete būs īpaši piemērota nesteidzīgi laiskam brīvdienu rītam.
22.jan 2015
Veselīgs saldais svētku galdam.
22.jan 2015
Šo viegli pagatavojamo omleti var pasniegt steidzīgajos darba dienu rītos.
21.jan 2015
Šai ļoti viegli pagatavojamajai un bezgala garšīgajai kūkai ne ko pielikt, ne ko atņemt: saldi pufīga un gaisīga mīkla, atspirdzinošs dzērveņu skābenums, un, ja vēl piedevās var noorganizēt karstu tējas krūzi vai saldējuma bumbu, tad mazie dzīves baudīšanas mirkļi var sākties.
21.jan 2015
Pāris olu, pāris karošu piena, drusku sāls – sakuļ, lej uz pannas, un omlete gatava: ātri pagatavojams, klasisks ikdienas brokastu ēdiens daudzās mājās. Bet vismaz reizi nedēļā – nu, teiksim, brīvdienu rītos, kad nekur nav jāskrien un jāsteidzas, to pašu brokastu omleti var taču atļauties pagatavot mazliet neikdienišķāk.
20.jan 2015
Pikantais ievārījums jeb čatnijs lieliski garšo ar ceptas, sautētas vai grilētas gaļas ēdieniem, sader ar zivju un rīsu ēdieniem.
20.jan 2015
Šī viegli pagatavojamā siera zupa īpaši priecēs siera ēdienu cienītājus.
19.jan 2015
Gardi salāti vieglai, bet pilnvērtīgai maltītei.
18.jan 2015
Šis gardais pīrāgs īpaši labi garšos ar saldējumu.