Auglis ar ādaino mizu, aiz kura noslēpušās neskaitāmi daudz saldskābi sulīgā apvalkā klātu rūgtenu sēkliņu, ir viens no senākajiem dabiskajiem ārstniecības līdzekļiem, veselīgs kārums un īsts afrodīzijs.
• Flavonoīdiem bagātā granātābola miza der pretiekaisuma tēju uzlējumiem. Granātāboli ir brīnišķīgs C vitamīna, joda, kālija, dzelzs un citu minerālvielu avots, kas rūpējas par vielmaiņas procesu norisi organismā.
• Kā tikt pie svaigas granātābola sulas: veselu augli novieto uz cietas virsmas un, uzspiežot ar plaukstu, ripina tik ilgi, kamēr vairs nedzird, kā knakšķ sēkliņas. Mizā iegriež caurumiņu un izlej sulu. Sulu var dzert arī tieši no augļa: caurumiņā ievieto kokteiļa salmiņu un sūc!
RECEPTE: Vistas salāti ar ananasiem un granātāboliem
SASTĀVDAĻAS:
100 g vistas filejas
70 g svaigu vai konservētu ananasu
granātābola sēkliņas
20 g romiešu salātu lapu
20 g svaigu spinātu lapu
10 g rukolas salātu
10 g apgrauzdētu pistāciju
30 g biezas majonēzes
diedzētu zirņu dzinumi
sāls, pipari
PAGATAVOŠANA:
vistas fileju sagriež gabaliņos, pārkaisa ar sāli un pipariem un apcep, kamēr tā gatava.
Ananasa šķēles sagriež tikpat lielos gabaliņos kā fileju, kopā ar zaļajām salātu lapām kārto uz šķīvja, viegli pārslaka ar majonēzi.
Dekorē ar granātābola sēkliņām, pistācijām, diedzētu zirņu dīgstiem.