RECEPTE: Dzērveņu – ābolu čatnijs

© Leonīds Gusevs

Pikantais ievārījums jeb čatnijs lieliski garšo ar ceptas, sautētas vai grilētas gaļas ēdieniem, sader ar zivju un rīsu ēdieniem.

SASTĀVDAĻAS:

1 kg dzērveņu

1 kg ābolu

500 g sīpolu

500 g brūnā cukura

280 ml ābolu etiķa

1 kanēļa mizas standziņa

1 tējkarote smaržīgo piparu

1 tējkarote ķimeņu

1 ēdamkarote rīvēta ingvera

PAGATAVOŠANA:

ābolus nomizo, sagriež kubiņos. Sīpolus notīra, sīki sasmalcina. Kanēli, smaržīgos piparus, ingveru un ķimenes iesien marles maisiņā. Ābolus un sīpolus ber katlā, marles maisiņu liek vidū. Visu uzvāra, uz lēnas uguns vārīšanu turpina aptuveni 1,5 stundas, virumu ik pa laikam apmaisot. Pilda sterilizētās burkās, aizvāko ar metāla vai plastmasas vāciņiem.

Izklaide

Rīgā, pie Māras dīķa, 13.septembrī ceturto reizi norisināsies mūziķu labdarības skrējiens, lai pievērstu sabiedrības uzmanību mūzikas nozares dalībnieku fiziskajai un mentālajai veselībai, aģentūru LETA informēja nodibinājuma "Fonds Līdzskaņa" pārstāve Inese Saulāja-Dobele.

Svarīgākais