RECEPTE: Omlete ar fetas sieru

© Leonīds Gusevs

Pāris olu, pāris karošu piena, drusku sāls – sakuļ, lej uz pannas, un omlete gatava: ātri pagatavojams, klasisks ikdienas brokastu ēdiens daudzās mājās. Bet vismaz reizi nedēļā – nu, teiksim, brīvdienu rītos, kad nekur nav jāskrien un jāsteidzas, to pašu brokastu omleti var taču atļauties pagatavot mazliet neikdienišķāk.

SASTĀVDAĻAS:

2 olas

50 g fetas

100 g ķirštomātiņu

1 tējkarotes olīveļļas

sāls

smalki kapāti pētersīļi

PAGATAVOŠANA:

ķirštomātiņus sagriež četrās daļās, fetu sadrupina mazos gabaliņos.

Bļodiņā sakuļ olas ar sāli (siers arī ir sāļš, tāpēc ar sāli nevajag pārspīlēt). Pannā ielej olīveļļu, sakarsē un ielej sakultās olas. Omleti cep mazā karstumā.

Dažas tomātu šķēlītes atstāj dekorēšanai, pārējās izkārto uz omletes vienas puses.

Pāri tomātiem pārkaisa sadrupinātu sieru.

Pāri pildījumam pārliek omletes brīvo pusi, vēl nedaudz pacep.

Pasniedz siltu, dekorē ar tomātu gabaliņiem un smalki kapātiem pētersīļiem.

Izklaide

Vēl pirms dažiem gadiem vēsts par šo albumu sāktos aptuveni šādi: “Karstākais notikums latvju mūzikā – mūsu būtībā vienīgās supergrupas “Prāta Vētra” jaunākā studijas albuma “Pūķa lietošanas instrukcija” klajā laišana!” Notikums tas ir joprojām, turklāt itin karsts (albums datēts ar 12. maiju), taču milzu ažiotāžu “prātnieku” produkcija vairs neizraisa. Diemžēl.

Svarīgākais