RECEPTE: Gardā siera kūka no Selgas cepumiem

© Scanpix

Šo gardo siera kūku iespējams viegli un ātri pagatavot, turklāt to var celt galdā gan svētkos, gan ikdienā.

Sastāvdaļas

Pamatnei:

•           2 paciņas Selgas cepumu

•           1 paciņa sviesta

Pildījumam:

•           500 g Biezpiena

•           250 g Mascarpone siera

•           175 g Philadelphia siera

•           200 g Krējuma

•           3 olas

•           300g cukura

•           1 paciņa Vaniļas cukura

Pagatavošana: 90 min.

Sasmalcina Selgas cepumus. Izkausē sviestu un sajauc ar sasmalcinātajiem cepumiem. Masu uz 20 minūtēm ievieto ledusskapī. Kamēr cepumi atrodas ledusskapī sāk gatavot siera masu. Visas norādītās sastāvdaļas sajauc kopā un maisa vai blenderē līdz iegūst viendabīgu masu. Selgas cepumus ievieto formā un virsū lej siera masu. Cep 175 grādos aptuveni 50 minūtes, līdz kūka paliek zeltaini brūna. Pēc tam noliek kūku vēsā vietā un atdzesē aptuveni 3 stundas.

Informācija ņemta no receptes.lv

Izklaide

Decembra sākumā Talsos, Daugavpilī, Saldū, Smiltenē un Tukumā norisinājās TV3 šova “Koru kari” dalībnieku atlases. Šo pilsētu koru vadītāji jau ir zināmi: Talsu kori vadīs Markus Riva, Daugavpils – Arnis Slobožaņins, Saldus – Rūta Dūduma-Ķirse, Smiltenes – Jānis Krūmiņš, bet Tukuma – Samanta Tīna. Tagad ir tapuši zināmi arī pārējo pilsētu koru vadītāji.