Šo gardo siera kūku iespējams viegli un ātri pagatavot, turklāt to var celt galdā gan svētkos, gan ikdienā.
Sastāvdaļas
Pamatnei:
• 2 paciņas Selgas cepumu
• 1 paciņa sviesta
Pildījumam:
• 500 g Biezpiena
• 250 g Mascarpone siera
• 175 g Philadelphia siera
• 200 g Krējuma
• 3 olas
• 300g cukura
• 1 paciņa Vaniļas cukura
Pagatavošana: 90 min.
Sasmalcina Selgas cepumus. Izkausē sviestu un sajauc ar sasmalcinātajiem cepumiem. Masu uz 20 minūtēm ievieto ledusskapī. Kamēr cepumi atrodas ledusskapī sāk gatavot siera masu. Visas norādītās sastāvdaļas sajauc kopā un maisa vai blenderē līdz iegūst viendabīgu masu. Selgas cepumus ievieto formā un virsū lej siera masu. Cep 175 grādos aptuveni 50 minūtes, līdz kūka paliek zeltaini brūna. Pēc tam noliek kūku vēsā vietā un atdzesē aptuveni 3 stundas.
Informācija ņemta no receptes.lv