RECEPTE: Gardā siera kūka no Selgas cepumiem

© Scanpix

Šo gardo siera kūku iespējams viegli un ātri pagatavot, turklāt to var celt galdā gan svētkos, gan ikdienā.

Sastāvdaļas

Pamatnei:

•           2 paciņas Selgas cepumu

•           1 paciņa sviesta

Pildījumam:

•           500 g Biezpiena

•           250 g Mascarpone siera

•           175 g Philadelphia siera

•           200 g Krējuma

•           3 olas

•           300g cukura

•           1 paciņa Vaniļas cukura

Pagatavošana: 90 min.

Sasmalcina Selgas cepumus. Izkausē sviestu un sajauc ar sasmalcinātajiem cepumiem. Masu uz 20 minūtēm ievieto ledusskapī. Kamēr cepumi atrodas ledusskapī sāk gatavot siera masu. Visas norādītās sastāvdaļas sajauc kopā un maisa vai blenderē līdz iegūst viendabīgu masu. Selgas cepumus ievieto formā un virsū lej siera masu. Cep 175 grādos aptuveni 50 minūtes, līdz kūka paliek zeltaini brūna. Pēc tam noliek kūku vēsā vietā un atdzesē aptuveni 3 stundas.

Informācija ņemta no receptes.lv

Izklaide

Šo sestdien, 16. novembrī Tallinas ielas kvartāla “Angāra” koncertzālē notiekošajā alternatīvās mūzikas minifestivālā savu 26. (!) jubileju svinēs pašmāju “ska/punk” apvienība “All Day Long”, piesakot to ar jaunu singlu “Pārzvanīsi citreiz”.

Svarīgākais