Viegli pagatavojams un veselīgs deserts.
SASTĀVDAĻAS:
2 šķēles rudzu maizes
200 ml salda krējuma
3 saujas dzērveņu
2 ēdamkarotes brūnā cukura
1 ēdamkarote sviesta
burciņa
PAGATaVOŠANA:
rudzu maizi sadrupina sīkos gabaliņos. Liek sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā un grauzdē 5–10 minūtes. Atdzesē un samaļ. Sakarsētā pannā liek sviestu kopā ar rīvmaizi, apcep un atdzesē. Saldo krējumu saputo ar vienu ēdamkaroti cukura.
Pagatavo mērci: saspaida divas saujas dzērveņu un sajauc ar vienu ēdamkaroti cukura.
Mērcei pieliek arī dažas veselās dzērvenes.
Desertu kārto burciņā, sastāvdaļas liekot kārtās vienu virs otras.
PADOMI
• Rudzu maizes vietā var izmantot veikalos nopērkamo rudzu maizes rīvmaizi.
• Ja desertu vēlas padarīt interesantāku un vēl veselīgāku, cukura vietā izmanto dabisko medu, bet saldā krējuma vietā – grieķu vai dabisko jogurtu bez piedevām.