RECEPTE: Rudzu maizes kārtojums burciņā

© Leonīds Gusevs

Viegli pagatavojams un veselīgs deserts.

SASTĀVDAĻAS:

2 šķēles rudzu maizes

200 ml salda krējuma

3 saujas dzērveņu

2 ēdamkarotes brūnā cukura

1 ēdamkarote sviesta

burciņa

PAGATaVOŠANA:

rudzu maizi sadrupina sīkos gabaliņos. Liek sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā un grauzdē 5–10 minūtes. Atdzesē un samaļ. Sakarsētā pannā liek sviestu kopā ar rīvmaizi, apcep un atdzesē. Saldo krējumu saputo ar vienu ēdamkaroti cukura.

Pagatavo mērci: saspaida divas saujas dzērveņu un sajauc ar vienu ēdamkaroti cukura.

Mērcei pieliek arī dažas veselās dzērvenes.

Desertu kārto burciņā, sastāvdaļas liekot kārtās vienu virs otras.

PADOMI

• Rudzu maizes vietā var izmantot veikalos nopērkamo rudzu maizes rīvmaizi.

• Ja desertu vēlas padarīt interesantāku un vēl veselīgāku, cukura vietā izmanto dabisko medu, bet saldā krējuma vietā – grieķu vai dabisko jogurtu bez piedevām.

Izklaide

Latviešu audiovizuālās mākslas un elektroniskās mūzikas izpildītājs un producents Rick Feds (īstajā vārdā Rihards Fedotovs) sniedzis kolorītu performanci leģendārajā Parīzes teātra “Mulenrūža” klubā “La Machine du Moulin Rouge”, kur uzstājies kopā ar franču dziedātāju un elektronisko mūziķi Delaurentis.

Svarīgākais