RECEPTE: Brioši ar dzērvenēm

© Leonīds Gusevs

Veselīgs saldais svētku galdam.

SASTĀVDAĻAS:

250 g kviešu miltu

200 g sviesta

200 g žāvētu dzērveņu

4 olas

7 g svaiga rauga

1,5 ēdamkarotes pūdercukura

1 tējkarote sāls

PAGATAVOŠANA:

sajauc raugu ar cukuru un miltiem. Pievieno 2 olas un ar mikseri sakuļ, pieliek arī pārējās olas. Mīklu maisa, līdz tā atdalās no trauka. Pievieno sāli, sarīvētu sviestu un žāvētas dzērvenes. Izņem no trauka un mīca ar rokām, līdz no mīklas izmīcīts viss gaiss. Vismaz 2 stundas mīklu siltumā raudzē. No gatavās mīklas veido nelielas apaļas bumbiņas. Liek tās uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un mazliet pieplacina.

Cep sakarsētā cepeškrāsnī 220 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūšu.

Izklaide

Rīgā, pie Māras dīķa, 13.septembrī ceturto reizi norisināsies mūziķu labdarības skrējiens, lai pievērstu sabiedrības uzmanību mūzikas nozares dalībnieku fiziskajai un mentālajai veselībai, aģentūru LETA informēja nodibinājuma "Fonds Līdzskaņa" pārstāve Inese Saulāja-Dobele.

Svarīgākais