Ēdieni

15.okt 2017
Viennozīmīgi, viens no rudens gardumiem ir ķirbis, kuru iekļaut ne vien sāļo, bet arī saldo ēdienu receptēs. "Rimi gardēži" snieguši padomus, kā pagatavot trīs gardus ēdienus, kuros viena no sastāvdaļām ir tieši ķirbis.
photo_camera
20.sep 2017
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar SIA “JanisFarm” un Rīgas Domi jau otro gadu pēc kārtās organizē Michelin restorānu šefpavāru vizīti uz Latviju. Pērn Latvijā viesojās Michelin pavāri no Beļģijas, bet šogad laikā no 11. līdz 13. septembrim Latviju apmeklēja 20 cilvēku delegācija no Nīderlandes – Michelin restorānu pavāri, mediji un iepircēji.
17.jūl 2017
Grilēti ēdieni ir viena no lietām, bez kurām vasarā noteikti neiztikt. "Rimi gardēžiem" piedāvā četras lieliskas grila ēdienu receptes.
18.mai 2017
Igaunijā, Tallinas vēstniecībā, aizvadīta gastronomiskā performance “Latvian Senses”. Tās mērķis ir uzrunāt un prezentēt medijiem, tūrisma nozares pārstāvjiem un viedokļa līderiem Rīgas-Gaujas kā Eiropas gastronomijas reģiona gastronomisko piedāvājumu un reģionu kā piemērotu gastronomijas tūrisma galamērķi. Uz pasākumu tika aicināti 40 viesi – vadošie Igaunijas mediju pārstāvji, žurnālisti, blogeri, viedokļu līderi, kā arī tūrisma nozares pārstāvji. Latviju šajā pasākumā pārstāvēja Latvijas vēstnieks Igaunijā Juris Bone, kā arī pārstāvji no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departamenta un Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja.
14.mai 2017
Māmiņu dienā par mīļu, nerakstītu tradīciju ir izveidojusies mammu palutināšana ar īpaši viņām gatavotu maltīti. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu "ELVI", sveicot māmiņas svētkos, aicina viņas pārsteigt ar neparastām brokastu tartēm, avokado salātu uzkodām un valriekstu kūku ar banāniem. Lai arī ēdienu nosaukumi izklausās gana eksotiski, to gatavošanu droši var pamēģināt arī cilvēki ar nelielu pieredzi virtuvē!
28.feb 2017
Ja dzīvē šķietami viss ir kārtībā, slodze nav lielāka par ierasto, bet trūkst enerģijas, ārsti iesaka pārbaudīt veselību, jo nogurums var būt kādas slimības izpausme.
18.okt 2016
Rudens ir atnācis ar vēsu laiku un nosalušām rokām. Šis ir laiks, kad ir īpaši jāsargā sava imunitāte, neļaujot organismam atdzist.
1.jun 2016
Šis gardais dzēriens ne tikai lieliski veldzēs slāpes, bet arī labi garšos un izvadīs no organisma toksīnus.
6.nov 2015
Ar šīs efektīvās japāņu diētas palīdzību izdosies nieka divu nedēļu laikā tikt pie sapņu auguma.
28.aug 2015
Par baklažānu vērtīgajām īpašībām, to daudzveidīgo izmantojumu varētu runāt gari, un vasarā neparasto dārzeņu mīļotāji šo tumši violeto dārzeni ceļ galdā visdažādākajās variācijās. Tagad ir īstais baklažānu laiks – cepti, ar pildījumu, kā marinēta uzkoda, arī kopā ar citiem dārzeņiem tie spēj sagādāt labas garšas svētkus.
8.jun 2015
Mēģini novājēt, taču vasarā gribi atvēsināties ar aukstu saldējumu? Šie veselīgie smūtiji palīdzēs gan atveldzēties, gan samazināt vidukļa apkārtmēru. Viss, kas tev jādara – jāsablenderē visas sastāvdaļas.
photo_camera
15.mai 2015
Daudziem oranžīgais eksotiskais auglis apelsīns asociējas ar dzīvesprieku, sauli un, protams, patīkamu saldu garšu. Minēt apelsīna dievīgo aromātu un garšas īpašības – tas būtu krietni vien par maz, lai raksturotu šo vērtīgo augli. Veselīga uzkoda, ērti paņemams līdzi uz darbu vai izbraucienā, un tā izmantojums dažādās receptēs arī ir daudzveidīgs.
16.mar 2015
Šī veselīgā našķa recepte noderēs tiem, kuri ikdienā rūpīgi seko savam svaram.
13.mar 2015
Šķiet, vienkāršāk par vienkāršu – gaļas gabalu ieliek gaļas maļamajā mašīnā vai blenderī, un maltā gaļa ir gatava, taču jāzina vairāki knifi, lai tā izdotos garšīga. Vēl tikai nedaudz piedevu – maize, sīpols, garšvielas –,un maltīti ātri varēs celt galdā. Tagad populāri veidot malto gaļu no dažādu veidu gaļas salikuma – cūkgaļas, liellopa, teļa, vistas, lai tā papildina cita citu un uzlabo garšu. Arī variantu, ko pagatavot no maltās gaļas, ir ļoti daudz un populāri – kotletes, kebabi, frikadeles, pildīti dārzeņi, lazanja, sacepumi un citi.
11.mar 2015
Šo gardo siera kūku iespējams viegli un ātri pagatavot, turklāt to var celt galdā gan svētkos, gan ikdienā.
11.feb 2015
Cepumi garšo gandrīz katram, tomēr tie ir barojoši un neveselīgi, tādēļ cilvēkiem, kuri seko līdzi savam uzturam tos bieži nākas izslēgt no savas ēdienkartes. Kā izrādās šie šokolādes – avokado cepumi ir ne tikai gardi, bet arī veselīgi un teju vai diētiski.
10.feb 2015
Mēs visi zinām, ka banāns ir ļoti garšīgs auglis. Daudzas diētas gan banānu no savas ēdienkartes izslēdz tieši tā barojošo īpašību dēļ. Tomēr, kā izrādās, banāna labās īpašības krietni pārspēj tā bagātīgo uzturvērtību.
10.feb 2015
Izrādās ir izveidots uzturvielām bagāts kokteilis garastāvokļa uzlabošanai.
photo_camera
8.feb 2015
Tropiskais mango, kura vēsturiskā dzimtene ir Indija, ir ļoti veselīgs, ideāls auglis tiem, kuri vēlas tikt vaļā no liekajiem kilogramiem.