Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Māja

Interesanti: Kādi ir populārākie vakariņu ēdieni Latvijā?

© F64

Gaļas pārstrādes uzņēmums "Forevers" aptaujā noskaidrojis populārākos vakariņu ēdienus. Kā TOP 3 izvēle ir salāti ar gaļu, zupa, kā arī dažāda veida sacepumi ar gaļu vai dārzeņiem.

Pēc iecienītajiem trīs vakariņu ēdieniem seko cīsiņi vai sardeles ar dārzeņiem, sviestmaize un augļi.

Pēc iecienītajiem trīs vakariņu ēdieniem seko cīsiņi vai sardeles ar dārzeņiem, sviestmaize un augļi. Savukārt mazāk vakarā tiek patērēti piena produkti, piemēram, biezpiens, jogurts, kā arī putra.

Pozitīvu tendenci ieskicē aptaujas dalībnieku paradumi pamatā vakariņot mājās, kas norāda, ka Latvijas mājsaimniecībās ir svarīgi pieturēties pie tradicionālām vērtībām. Saskaņā ar aptaujas datiem 98% respondentu atzīst, ka visbiežāk vakariņo mājās. 1 % aptaujāto norāda, ka ēd vakariņas darbā, bet tikai 1% respondentu - ārpus mājas, piemēram, kafejnīcās vai restorānos.

Liela nozīme latviešu ēdienkartē, izvēloties vakariņu ēdienus, ir gaļas produktiem. Lielākā daļa - 68% respondentu - atzīst, ka vakariņās pagatavo un ēd svaigu gaļu, piemēram, cūkgaļu, liellopa un putna gaļu. 9% aptaujāto izvēlas vakariņās pusfabrikātus, piemēram, kupātus, šašlika desiņas, kebabčikus, kotlešu masu un marinētas ribiņas, kā arī cīsiņus un sardeles. 4% vakariņas ēd gaļas uzkodas, kā kūpinātus gaļas produktus.

Aptaujas dati liecina, ka 47% respondentu, izvēloties vakariņu ēdienus, būtiskākā ir tā garša. 30% respondentu atzīst, ka ēdienam primāri ir jāsniedz sāta sajūta. 30% aptaujāto dod priekšroku ātri pagatavojamam vakariņu ēdienam, bet 25% aptaujas dalībnieku pievērš uzmanību ēdiena sabalansētības principam. 20% aptaujāto patīk eksperimentēt un mēģināt jaunas vakariņu ēdienu pagatavošanas receptes. Savukārt 5% respondentu ir pieredzējuši “garšotāji” attiecībā uz vakariņu ēdieniem.