RECEPTE: Gardie un veselīgie auzu pārslu cepumi

© Scanpix

Šī veselīgā našķa recepte noderēs tiem, kuri ikdienā rūpīgi seko savam svaram.

Sastāvdaļas:

Glāze miltu

Glāze auzu pārslu

Puse tējkarotes  sodas

Naža gals sāls

Pusglāze brūnā cukura

50 grami sviesta

2 ēdamkarotes medus (pēc izvēles)

1 tējkarote vaniļas ekstrakta

1 liela ola

Pusglāze sasmalcinātu mandeļu (pēc izvēles)

Pagatavošana:  Vienā traukā sajauc miltus, auzu pārslas, sodu, sāli. Tas iecilā izkausētā sviestu pie kura piejaukts sviests un cukurs. Pievieno olu un vaniļas ekstraktu, kā arī mandeles. Visu samaisa. Iegūto masu liek uz pannas un cep aptuveni 15 minūtes, kamēr cepumi kļūst zeltaini rūni, ēd atdzesētus.

Izklaide

Decembra sākumā Talsos, Daugavpilī, Saldū, Smiltenē un Tukumā norisinājās TV3 šova “Koru kari” dalībnieku atlases. Šo pilsētu koru vadītāji jau ir zināmi: Talsu kori vadīs Markus Riva, Daugavpils – Arnis Slobožaņins, Saldus – Rūta Dūduma-Ķirse, Smiltenes – Jānis Krūmiņš, bet Tukuma – Samanta Tīna. Tagad ir tapuši zināmi arī pārējo pilsētu koru vadītāji.