RECEPTE: Omlete ar garnelēm

© Leonīds Gusevs

Garda omlete jūras velšu cienītājiem.

SASTĀVDAĻAS:

2 olas

100 g tīrītu garneļu

25 g rīvēta cietā siera

baltmaizes šķēle

20 g sviesta

neliels tomāts

paprika

2 ēdamkarotes piena

ēdamkarote skāba krējuma

majonēze, sojas mērce

zaļumi

malti melnie pipari, sāls

PAGATAVOŠANA:

maizei nogriež garoziņas, mīkstumu sagriež kubiņos un apcep, lai iznāktu sausiņi. Tomātu sagriež smalkos kubiņos. Papriku iztīra un sagriež mazos kubiņos. Tomātus sajauc ar papriku, pievieno sāli, piparus, majonēzi. Olas, pienu, krējumu un piparus sakuļ. Olu kulteni lej uz sakarsētas pannas un cep uz mazas uguns, nepārtraukti maisot. Karstu omleti liek uz šķīvja, pārkaisa ar rīvētu sieru, tad pievieno sausiņus, garneles un pārlej sojas mērci. Pievieno tomātu – paprikas mērci. Dekorē ar zaļumiem.

Izklaide

Šo sestdien, 16. novembrī Tallinas ielas kvartāla “Angāra” koncertzālē notiekošajā alternatīvās mūzikas minifestivālā savu 26. (!) jubileju svinēs pašmāju “ska/punk” apvienība “All Day Long”, piesakot to ar jaunu singlu “Pārzvanīsi citreiz”.

Svarīgākais