RECEPTE: Rīsu pudiņš ar dzērveņu mērci

© Leonīds Gusevs

Gards pudiņš vieglu un veselīgu desertu cienītājiem.

SASTĀVDAĻAS:

pudiņam: 600 ml piena

30 g cukura, 60 g jasmīnu rīsu

1 laims

1 ēd. k. drupinātu pistāciju riekstu

mērcei: 100 g dzērveņu,

100 ml dzērveņu sulas, 1 ābols vai bumbieris, neliels gabaliņš ingvera saknes, tējkarote sviesta

PAGATAVOŠANA: ielej katliņā pienu, pievieno cukuru un rīsus. Vāra uz vidējas liesmas aptuveni 30 minūšu, līdz rīsi uzbrieduši. Biezputru pārliek bļodā, pierīvē laima miziņu un pievieno laima sulu. Samaisa un atdzesē. Gatavo mērci: katliņā ber dzērvenes, pārlej ar dzērveņu sulu, sautē piecas minūtes. Nomizo un sagriež gabaliņos bumbieri vai ābolu, pievieno ogām un sautē vēl piecas minūtes. Pievieno rīvētu ingvera sakni un sviestu. Maisot karsē, līdz mērce sabiezē. Atdzesē. Deserta trauciņos mērcei pāri kārto pudiņu. Pārkaisa ar drupinātiem pistāciju riekstiem.

Svarīgākais