RECEPTE: Omlete Provansas gaumē

© Leonīds Gusevs

Šo viegli pagatavojamo omleti var pasniegt steidzīgajos darba dienu rītos.

SASTĀVDAĻAS:

2 olas

puravs

tomāti

ķiploka daiviņa, sīpols

baziliks

pētersīļi

2–3 ēdamkarotes olīveļļas

malti melnie pipari, sāls

PAGATAVOŠANA:

tomātus sagriež četrās daļās, izņem sēklas, mīkstumu sagriež mazos gabaliņos. Sīpolu nomizo, sagriež ripiņās. Pannā sīpolus viegli apcep olīveļļā, pievieno tomātus, ar spiedi izspiestu ķiploka daiviņu, sāli un melnos piparus. Uz lēnas uguns visu sautē aptuveni 15 minūtes. Olas sakuļ, pievieno sakapātus pētersīļus un baziliku. Olu un garšaugu kulteni pārlej apceptajiem sīpoliem un tomātiem. Omleti apcep no abām pusēm, pasniedz karstu, papildinātu ar puravu ripiņām, tomātu šķēlītēm un zaļumiem.

Izklaide

Rīgā, pie Māras dīķa, 13.septembrī ceturto reizi norisināsies mūziķu labdarības skrējiens, lai pievērstu sabiedrības uzmanību mūzikas nozares dalībnieku fiziskajai un mentālajai veselībai, aģentūru LETA informēja nodibinājuma "Fonds Līdzskaņa" pārstāve Inese Saulāja-Dobele.

Svarīgākais