RECEPTE: Omlete Provansas gaumē

© Leonīds Gusevs

Šo viegli pagatavojamo omleti var pasniegt steidzīgajos darba dienu rītos.

SASTĀVDAĻAS:

2 olas

puravs

tomāti

ķiploka daiviņa, sīpols

baziliks

pētersīļi

2–3 ēdamkarotes olīveļļas

malti melnie pipari, sāls

PAGATAVOŠANA:

tomātus sagriež četrās daļās, izņem sēklas, mīkstumu sagriež mazos gabaliņos. Sīpolu nomizo, sagriež ripiņās. Pannā sīpolus viegli apcep olīveļļā, pievieno tomātus, ar spiedi izspiestu ķiploka daiviņu, sāli un melnos piparus. Uz lēnas uguns visu sautē aptuveni 15 minūtes. Olas sakuļ, pievieno sakapātus pētersīļus un baziliku. Olu un garšaugu kulteni pārlej apceptajiem sīpoliem un tomātiem. Omleti apcep no abām pusēm, pasniedz karstu, papildinātu ar puravu ripiņām, tomātu šķēlītēm un zaļumiem.

Izklaide

Latviešu audiovizuālās mākslas un elektroniskās mūzikas izpildītājs un producents Rick Feds (īstajā vārdā Rihards Fedotovs) sniedzis kolorītu performanci leģendārajā Parīzes teātra “Mulenrūža” klubā “La Machine du Moulin Rouge”, kur uzstājies kopā ar franču dziedātāju un elektronisko mūziķi Delaurentis.

Svarīgākais