Receptes iesaka Krimuldas muižas kafejnīcas Milly pavāre Ligita Aļķe.
Sastāvdaļas: (10 porcijām): 2 kg cūkgaļas cepeša, sāls un pipari, ķiploka daiviņas, vārīti kartupeļi, majonēze vai skābais krējums, rapšu eļļa cepšanai
Pagatavošana: gaļu ierīvē ar sāli un pipariem. Ja vēlas, gaļu vairākās vietās sadursta ar nazi un griezumos sabāž ķiploku daiviņas. Cep pīlē vai cepeškrāsnī. Sākotnēji 200 grādos, vēlāk pēc izjūtas, ik pa brīdim gaļu pagrozot, saimniece jutīs, vai cepetim nesāk svilt sāni. Cepšana ilgst apmēram 2 stundas. Vēl karstu sagriež porciju gabalos. Rapšu eļļā apbrūnina kartupeļu daiviņas. Piedevām šerī tomātiņi, zaļie zirnīši, svaigs gurķis un zaļumi rotāšanai. Mērcītei majonēzē vai skābajā krējumā iemaisa sīki sasmalcinātus zaļumus. Cepeša aromātu pilnībā izbaudīt palīdzēs glāze Krimuldas muižā darinātā zilo ceriņu vīna.