Ēdieni

29.nov 2014
Olu vērtīgās sastāvdaļas – olbaltumvielas, tauki, neliels daudzums ogļhidrātu, mikroelementi un dažādi vitamīni, mīnuss – olās ir daudz holesterīna. Bez tām nevarētu pagatavot gan ikdienas, gan svētku maltīti – omleti ar pildījumu, putotas mērces, saldos ēdienus, zupas.
29.nov 2014
Cienītāji iesaka: dzer kakao, kad esi saaukstējies, noguris vai noskumis, vakarā dzer to, lai labāk aizmigtu, bet no rīta – lai labāk pamostos. Un ir tikai viens veids, lai noskaidrotu, vai tas tiesa, – dzert kakao!
22.nov 2014
Kūka nav ikdienas ēdiens, bet, kad uzaicināti ciemiņi plaucētā mīkla ir laba izvēle, jo no tās var pagatavot saldus un sāļus dažāda lieluma un formas gardumus.
22.nov 2014
Kādas tur brokastis – iedzeru kafiju vai tēju un steidzos uz darbu, saka daudzi aktīvi strādājoši cilvēki.
20.nov 2014
Gada tumšākā laika ikdienai vajag vairāk krāsu, vairāk prieka, vairāk azarta un uzdrīkstēšanās. Viens no veidiem, kā to izdarīt – pagatavot gardu, košu, veselīgu ēdienu no kvalitatīviem un dabiskiem pašmāju produktiem. Un pagatavot tā, lai jau no maltītes uzlūkošanas vien pakrūtē iekņudētos un mute būtu siekalu pilna!
18.nov 2014
Latviešu valodas ekspertu komisija vienojusies par nosaukumu piešķiršanu tiem konditorejas izstrādājumiem un dzērieniem, kuri Latvijas tirgū parādījušies samērā nesen un kurus līdz šim sauca to angliskajos nosaukumos.
18.nov 2014
Svētku maltītei 18. novembrī, Latvijas Republikas proklamēšanas dienā var pagatavot garšīgu cūkgaļas ēdienu.
16.nov 2014
Ķirbis ir bagāts ar karotīnu (tajā ir 3 līdz 9 mg, dažās šķirnēs pat vairāk). Ķirbi dēvē par čempionu starp dārzeņiem, ņemot vērā dzelzs daudzumu. Ķirbī ir B, C, E, D, PP grupas vitamīni, arī tāds rets vitamīns kā T, kurš veicina vielmaiņu organismā.
15.nov 2014
No ķirbja gatavo garšīgus visdažādākos ēdienus – salātus, biezeņzupas, sulas, sacepumus, sautējumus un pankūkas. Kulinārijā izmanto ķirbja mīkstumu, sēklas, bet ķirbju sēklu eļļu izmanto salātu mērču un marināžu pagatavošanai.
15.nov 2014
Ātri pagatavojams garšīgs ēdiens brokastīm, kura pagatavošana aiņems vien nieka 20 minūtes.
14.nov 2014
Šis kēkss būs lieliska alternatīva tik ierastajam rozīņu kēksiņam.
13.nov 2014
Šo gardo siera zupu iespējams pagatavot vien nieka 15 minūtēs.
12.nov 2014
Izrādās, vecās labās "Gotiņas" konfektes var izmantot arī tādos gardumos, kā siera kūka.
10.nov 2014
Šāds šokolādes našķis vislabāk piestāvēs pie kūpošas kafijas tases.
8.nov 2014
Dateles sauc arī par tuksneša maizi un dzīvības ogām, jo tās spēj nodrošināt cilvēku ar daudzām svarīgām uzturvielām.
7.nov 2014
Šis vieglais deserts ar rudenīgu noskaņu, piešķirs eleganci jebkuram svētku galdam.
6.nov 2014
Šis ir viegli pagatavojamais ēdiens iepriecinās īstenus kārumniekus.
6.nov 2014
Šī rudenīgi gardā ābolu uzkoda īpaši labi piestāvēs pie kafijas tases.
5.nov 2014
Crème brûlée pagatavošana ir laikietilpīgs process, bet rezultāts ir katras gatavošanai veltītās minūtes vērts.
5.nov 2014
Šis gardais ēdiens būs lieliska alternatīva tik ierastajiem kartupeļu ēdieniem