Ēdieni

5.nov 2014
Vieglos un patīkamos Tapicoa plācenīšus var pagatvot gan kā smalku saldo, gan kā vieglu sāļu uzkodu.
4.nov 2014
Sāļais kēksiņš ir garda un viegla uzkoda ar ko var gan priecēt viesus svētkos, gan lutināt mājiniekus ikdienā.
29.okt 2014
Passata ir labs veids, kā ziemai saglabāt tomātus, lai tālāk pagatavotu gan mērci pastai, gan lai uzvārītu krēmzupu vai pievienotu, piemēram, kādam sacepumam. Arī uz maizes kopā ar mocarellas vai aitas fetas sieru tā garšo lieliski.
29.okt 2014
Cilvēka mūža garumu nenosaka tikai ģenētiski faktori, tāpēc zinātnieki, veicot arvien jaunus pētījumus, turpina meklēt ilgdzīvošanas noslēpumu. Ķīniešu medicīnā cilvēka veselību raksturo teiciens: «Cilvēks ir tas, ko viņš ēd.» Kas tad ir jāēd, lai pagarinātu dzīves ilgumu? Neatkarīgā apkopojusi ekspertu ieteiktos padomus.
27.okt 2014
Pikantu ēdienu cienītājiem asais tomātu džems būs īsts kārums
26.okt 2014
Kurš teicis, ka uz tomāta vienmēr jākaisa tikai sāls? Izrādās, tomāts var būt arī gards saldums.
25.okt 2014
Marinēti zaļie tomāti ziemā lieliski papildinās un atsvaidzinās svētku galdu.
24.okt 2014
Biez­pie­na muss ar dzēr­ve­ņu ga­ba­li­ņiem, ka­ra­me­li­zē­tiem laz­du riek­stiem un ka­ze­ņu mēr­ci.
24.okt 2014
Aukstos ziemas vakaros garšas kārpiņas varēs palutināt ar šo dārzeņu gardumu
28.sep 2014
Kad rudens priecē ar krāsu daudzveidību, par krāsainiem un garšīgiem ēdieniem jūsmo arī pavāri un gardummīļi. Šajā gadalaikā ir plašas iespējas, lai pagatavotu pildītus dārzeņus – papriku, kolrābjus, tomātus, kartupeļus, gurķus, baklažānus.
27.sep 2014
Vasaras nogale, rudens sākums ir ideāls laiks, lai pagatavotu kādu no daudzajām pildītas paprikas versijām.
20.sep 2014
Ir cilvēki, kuriem patīk, ka ēdiena garšu un smaržu bagātina aromātiskā garšviela – ķiploks, bet citi par tā pievienošanu maltītei pauž nepatiku. Ķiploks ir veselīgs, viena tā galviņa satur 4 kalorijas, bet nesatur taukus un ogļhidrātus.
20.sep 2014
Nav nekā ikdienišķāka ēdienkartē par kartupeļiem. Pamatreceptes ir vienkāršas – sālsūdenī vārīti kartupeļi, ar mizu vārīti kartupeļi, cepti kartupeļi, kartupeļu sacepums, kartupeļu pankūkas, kroketes, biezenis.
photo_camera
14.sep 2014
Kad ziedēšanas krāšņumā sacenšas gladiolas, dālijas un asteres, ar jaunu kāpienu Zinību kalnā mēs visi kopā esma iesākuši jaunu mācību gadu. Varam radīt svētku maltīti katrs pats. Lūk, idejas!
photo_camera
13.sep 2014
Reizēm, lai justu sātu un būtu paēdis, vajag pavisam nedaudz. Dūšas piesiešanai un vienlaikus viegluma sajūtai vēderā vispateicīgākie ir salāti – ātri pagatavojami, ērti paņemami līdzi, ļaujas bezgala daudzām improvizācijām.
13.sep 2014
Šķiet, ka ēdienam, kas nav bagātināts ar mērci, kaut kā pietrūkst. Mērce ir tā, kas vienkāršu ēdienu var pārvērst kulinārijas delikatesē.
7.sep 2014
Lielajā sēņu laikā piedāvājam dažādas sēņu un daržeņu receptes.
photo_camera
6.sep 2014
Liepājas restorānam Oskars jau piecpadsmit gadu. Tas audzis un mainījies gadu gaitā un tagad, var teikt, ir viena no iecienītākajām liepājnieku un pilsētas viesu atpūtas vietām. Trešo gadu restorānā par šefpavāru strādā Rolands Lukjanovs.
photo_camera
6.sep 2014
Liepājas restorānam Oskars jau piecpadsmit gadu. Tas audzis un mainījies gadu gaitā un tagad, var teikt, ir viena no iecienītākajām liepājnieku un pilsētas viesu atpūtas vietām. Trešo gadu restorānā par šefpavāru strādā Rolands Lukjanovs. Puisis zina, ko dzīvē vēlas sasniegt.
5.sep 2014
No sīkām veselības problēmām reizēm nav pasargāts arī vesels cilvēks. Te nav runa par nopietnām situācijām, kad obligāti jāmeklē mediķu palīdzība, bet par tādām, ar kurām lielākoties jāprot tikt galā pašiem.