Passata ir labs veids, kā ziemai saglabāt tomātus, lai tālāk pagatavotu gan mērci pastai, gan lai uzvārītu krēmzupu vai pievienotu, piemēram, kādam sacepumam. Arī uz maizes kopā ar mocarellas vai aitas fetas sieru tā garšo lieliski.
Cilvēka mūža garumu nenosaka tikai ģenētiski faktori, tāpēc zinātnieki, veicot arvien jaunus pētījumus, turpina meklēt ilgdzīvošanas noslēpumu. Ķīniešu medicīnā cilvēka veselību raksturo teiciens: «Cilvēks ir tas, ko viņš ēd.» Kas tad ir jāēd, lai pagarinātu dzīves ilgumu? Neatkarīgā apkopojusi ekspertu ieteiktos padomus.
Kad rudens priecē ar krāsu daudzveidību, par krāsainiem un garšīgiem ēdieniem jūsmo arī pavāri un gardummīļi. Šajā gadalaikā ir plašas iespējas, lai pagatavotu pildītus dārzeņus – papriku, kolrābjus, tomātus, kartupeļus, gurķus, baklažānus.
Ir cilvēki, kuriem patīk, ka ēdiena garšu un smaržu bagātina aromātiskā garšviela – ķiploks, bet citi par tā pievienošanu maltītei pauž nepatiku. Ķiploks ir veselīgs, viena tā galviņa satur 4 kalorijas, bet nesatur taukus un ogļhidrātus.
Nav nekā ikdienišķāka ēdienkartē par kartupeļiem. Pamatreceptes ir vienkāršas – sālsūdenī vārīti kartupeļi, ar mizu vārīti kartupeļi, cepti kartupeļi, kartupeļu sacepums, kartupeļu pankūkas, kroketes, biezenis.
Kad ziedēšanas krāšņumā sacenšas gladiolas, dālijas un asteres, ar jaunu kāpienu Zinību kalnā mēs visi kopā esma iesākuši jaunu mācību gadu. Varam radīt svētku maltīti katrs pats. Lūk, idejas!
Reizēm, lai justu sātu un būtu paēdis, vajag pavisam nedaudz. Dūšas piesiešanai un vienlaikus viegluma sajūtai vēderā vispateicīgākie ir salāti – ātri pagatavojami, ērti paņemami līdzi, ļaujas bezgala daudzām improvizācijām.
Liepājas restorānam Oskars jau piecpadsmit gadu. Tas audzis un mainījies gadu gaitā un tagad, var teikt, ir viena no iecienītākajām liepājnieku un pilsētas viesu atpūtas vietām. Trešo gadu restorānā par šefpavāru strādā Rolands Lukjanovs.
Liepājas restorānam Oskars jau piecpadsmit gadu. Tas audzis un mainījies gadu gaitā un tagad, var teikt, ir viena no iecienītākajām liepājnieku un pilsētas viesu atpūtas vietām. Trešo gadu restorānā par šefpavāru strādā Rolands Lukjanovs. Puisis zina, ko dzīvē vēlas sasniegt.
No sīkām veselības problēmām reizēm nav pasargāts arī vesels cilvēks. Te nav runa par nopietnām situācijām, kad obligāti jāmeklē mediķu palīdzība, bet par tādām, ar kurām lielākoties jāprot tikt galā pašiem.