RECEPTES: Gardie Ta­pi­oca plācenīši

© f64

Vieglos un patīkamos Tapicoa plācenīšus var pagatvot gan kā smalku saldo, gan kā vieglu sāļu uzkodu.

SA­STĀV­DA­ĻAS:

300 g ta­pi­okas mil­tu (ta­pi­oca flo­ur)

100 g ko­kos­riek­stu skai­di­ņu (svai­gu vai kal­tē­tu)

50 ml ūdens

šķip­sni­ņa sāls

PIL­DĪ­JU­MAM:

Sā­ļa­jai ver­si­jai:

100 g mo­ca­rel­las

sviests ap­zie­ša­nai

Sal­da­jai ver­si­jai:

šo­ko­lā­de

ie­bie­zi­nāts piens

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: bļo­dā sa­jauc ta­pi­okas mil­tus ar ūde­ni, pie­rī­vē svai­gu ko­kos­riek­stu un jauc, līdz iz­vei­do­jas mit­ra, dru­pa­čai­na mīk­la. Tad ber uz pan­nas bez eļ­ļas, sa­pla­ci­na un cep no abām pus­ēm, līdz ie­gūst stin­gru kon­sis­ten­ci. Ga­ta­vu liek uz šķīv­ja, ap­ziež ar svies­tu, pār­ber ar sie­ru un aiz­lo­ka. Sal­da­jai ver­si­jai pil­dī­ju­mu ga­ta­vo šā­di: kat­li­ņā iz­kau­sē mel­no šo­ko­lā­di, pie­vie­no ie­bie­zi­nā­to pie­nu un kar­sē, līdz ma­sa sāk sa­bie­zēt, tad pār­lej ga­ta­vai ta­pi­okai. De­ko­rē ar aug­ļiem un pa­sniedz ar ka­fi­ju.

Izklaide

Mūzikas producents, audiovizuālās mākslas izpildītājs Rick Feds (Rihards Fedotovs) laidis klajā tautiskās noskaņās veidotu singlu “Rāmi, rāmi”. Folkloristes Ainas Tobes pirms 20 gadiem radītā skaņdarba jaunais aranžējums tapis kopā ar Alsungas etnogrāfisko ansambli “Suitu sievas”, kokles mākslinieci Katrīnu Mačuku un Kati Slišāni no “Tautumeitām”

Svarīgākais