Vieglos un patīkamos Tapicoa plācenīšus var pagatvot gan kā smalku saldo, gan kā vieglu sāļu uzkodu.
SASTĀVDAĻAS:
300 g tapiokas miltu (tapioca flour)
100 g kokosriekstu skaidiņu (svaigu vai kaltētu)
50 ml ūdens
šķipsniņa sāls
PILDĪJUMAM:
Sāļajai versijai:
100 g mocarellas
sviests apziešanai
Saldajai versijai:
šokolāde
iebiezināts piens
PAGATAVOŠANA: bļodā sajauc tapiokas miltus ar ūdeni, pierīvē svaigu kokosriekstu un jauc, līdz izveidojas mitra, drupačaina mīkla. Tad ber uz pannas bez eļļas, saplacina un cep no abām pusēm, līdz iegūst stingru konsistenci. Gatavu liek uz šķīvja, apziež ar sviestu, pārber ar sieru un aizloka. Saldajai versijai pildījumu gatavo šādi: katliņā izkausē melno šokolādi, pievieno iebiezināto pienu un karsē, līdz masa sāk sabiezēt, tad pārlej gatavai tapiokai. Dekorē ar augļiem un pasniedz ar kafiju.