RECEPTES: Gardie Ta­pi­oca plācenīši

© f64

Vieglos un patīkamos Tapicoa plācenīšus var pagatvot gan kā smalku saldo, gan kā vieglu sāļu uzkodu.

SA­STĀV­DA­ĻAS:

300 g ta­pi­okas mil­tu (ta­pi­oca flo­ur)

100 g ko­kos­riek­stu skai­di­ņu (svai­gu vai kal­tē­tu)

50 ml ūdens

šķip­sni­ņa sāls

PIL­DĪ­JU­MAM:

Sā­ļa­jai ver­si­jai:

100 g mo­ca­rel­las

sviests ap­zie­ša­nai

Sal­da­jai ver­si­jai:

šo­ko­lā­de

ie­bie­zi­nāts piens

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: bļo­dā sa­jauc ta­pi­okas mil­tus ar ūde­ni, pie­rī­vē svai­gu ko­kos­riek­stu un jauc, līdz iz­vei­do­jas mit­ra, dru­pa­čai­na mīk­la. Tad ber uz pan­nas bez eļ­ļas, sa­pla­ci­na un cep no abām pus­ēm, līdz ie­gūst stin­gru kon­sis­ten­ci. Ga­ta­vu liek uz šķīv­ja, ap­ziež ar svies­tu, pār­ber ar sie­ru un aiz­lo­ka. Sal­da­jai ver­si­jai pil­dī­ju­mu ga­ta­vo šā­di: kat­li­ņā iz­kau­sē mel­no šo­ko­lā­di, pie­vie­no ie­bie­zi­nā­to pie­nu un kar­sē, līdz ma­sa sāk sa­bie­zēt, tad pār­lej ga­ta­vai ta­pi­okai. De­ko­rē ar aug­ļiem un pa­sniedz ar ka­fi­ju.

Izklaide

Latvijas pazīstamais sporta komentētājs Anatolijs Kreipāns pēc šķiršanās no LTV pievienojies “Go3 Sport” komentētāju komandai, un turpmāk viņa balss būs dzirdama dažādu futbola līgu un turnīru spēļu translācijās.

Svarīgākais