RECEPTES: Gardie Ta­pi­oca plācenīši

© f64

Vieglos un patīkamos Tapicoa plācenīšus var pagatvot gan kā smalku saldo, gan kā vieglu sāļu uzkodu.

SA­STĀV­DA­ĻAS:

300 g ta­pi­okas mil­tu (ta­pi­oca flo­ur)

100 g ko­kos­riek­stu skai­di­ņu (svai­gu vai kal­tē­tu)

50 ml ūdens

šķip­sni­ņa sāls

PIL­DĪ­JU­MAM:

Sā­ļa­jai ver­si­jai:

100 g mo­ca­rel­las

sviests ap­zie­ša­nai

Sal­da­jai ver­si­jai:

šo­ko­lā­de

ie­bie­zi­nāts piens

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: bļo­dā sa­jauc ta­pi­okas mil­tus ar ūde­ni, pie­rī­vē svai­gu ko­kos­riek­stu un jauc, līdz iz­vei­do­jas mit­ra, dru­pa­čai­na mīk­la. Tad ber uz pan­nas bez eļ­ļas, sa­pla­ci­na un cep no abām pus­ēm, līdz ie­gūst stin­gru kon­sis­ten­ci. Ga­ta­vu liek uz šķīv­ja, ap­ziež ar svies­tu, pār­ber ar sie­ru un aiz­lo­ka. Sal­da­jai ver­si­jai pil­dī­ju­mu ga­ta­vo šā­di: kat­li­ņā iz­kau­sē mel­no šo­ko­lā­di, pie­vie­no ie­bie­zi­nā­to pie­nu un kar­sē, līdz ma­sa sāk sa­bie­zēt, tad pār­lej ga­ta­vai ta­pi­okai. De­ko­rē ar aug­ļiem un pa­sniedz ar ka­fi­ju.

Izklaide

Mūziķis Artūrs Jauntēvs klausītāju vērtējumam nodevis savu jaunāko skaņdarbu “Vienai paliekot”, kam tapis arī videoklips. Tā režisors un scenārija autors ir sevi šajā jomā jau vairākkārt labi pierādījušais Rihards Romušs.

Svarīgākais