KONSERVĒŠANAS NOSLĒPUMI: Marinēti zaļie tomāti

© Leonīds Gusevs

Marinēti zaļie tomāti ziemā lieliski papildinās un atsvaidzinās svētku galdu.

SASTĀVDAĻAS:

zaļie tomāti

diļļu kāti un ziedi

ķiploki

smaržīgie pipari

melnie pipari

krustnagliņаѕ

etiķa esence

sāls

cukurs

PAGATAVOŠANA:

1. Zaļos tomātus nomazgā, kātiņa vietā katrā tomātā ar koka irbulīti iedur, lai tie nesaplaisātu, un pilda tīrās burkās.

2. Gatavo marinādi: katliņā ieliek diļļu ziedus un diļļu kātus, smaržīgos un melnos piparus, pāris krustnagliņаѕ un sagrieztu ķiploku daiviņu. Pievieno sāli, cukuru un ēdamkaroti etiķa esences. Marinādi uzvāra un atstāj uz 15–20 minūtēm, lai ievelkas. Marinādi atkal uzvāra, tad pārlej tomātiem.

3. Burkas aizvāko, apgāž ar vākiem uz leju, sasedz un atstāj, kamēr atdziest.

4. Uzglabā vēsumā.

Izklaide

Mūzikas producents, audiovizuālās mākslas izpildītājs Rick Feds (Rihards Fedotovs) laidis klajā tautiskās noskaņās veidotu singlu “Rāmi, rāmi”. Folkloristes Ainas Tobes pirms 20 gadiem radītā skaņdarba jaunais aranžējums tapis kopā ar Alsungas etnogrāfisko ansambli “Suitu sievas”, kokles mākslinieci Katrīnu Mačuku un Kati Slišāni no “Tautumeitām”

Svarīgākais