Marinēti zaļie tomāti ziemā lieliski papildinās un atsvaidzinās svētku galdu.
SASTĀVDAĻAS:
zaļie tomāti
diļļu kāti un ziedi
ķiploki
smaržīgie pipari
melnie pipari
krustnagliņаѕ
etiķa esence
sāls
cukurs
PAGATAVOŠANA:
1. Zaļos tomātus nomazgā, kātiņa vietā katrā tomātā ar koka irbulīti iedur, lai tie nesaplaisātu, un pilda tīrās burkās.
2. Gatavo marinādi: katliņā ieliek diļļu ziedus un diļļu kātus, smaržīgos un melnos piparus, pāris krustnagliņаѕ un sagrieztu ķiploku daiviņu. Pievieno sāli, cukuru un ēdamkaroti etiķa esences. Marinādi uzvāra un atstāj uz 15–20 minūtēm, lai ievelkas. Marinādi atkal uzvāra, tad pārlej tomātiem.
3. Burkas aizvāko, apgāž ar vākiem uz leju, sasedz un atstāj, kamēr atdziest.
4. Uzglabā vēsumā.