Šis gardais ēdiens būs lieliska alternatīva tik ierastajiem kartupeļu ēdieniem
Sastāvdaļas: 8 kartupeļi, 500 g vistas maltās gaļas, 200 g cietā siera, 2 – 3 ķiploka daiviņas, 200 g sviesta, zaļumi, 2 – 3 olas, 50 g cietes, 2 – 3 ēdamkarotes miltu apviļāšanai.
Pagatavošana: cieto sieru sarīvē uz rupjas rīves.Zaļumus nomazgā un smalki sagriež.Ķiploku sasmalcina.Visu sajauc ar mīkstu sviestu. No masas veido nelielas bumbiņas un liek saldētavā, lai pilnībā sasalst. Vistas maltai gaļai pievieno sāli, piparus un citas garšvielas, piemēram, muskatriekstu. Labi samaisa. Kartupeļus sarīvē uz vidējas rīves, nomazgā un liek, lai notek. Kad šķidrums notecējis, masai pievieno olas, sāli, piparus un cieti. Labi samaisa. Ar mitrām rokām no maltās gaļas izveido plāceni, vidū liek sasalušo sviesta bumbiņu. Izveido apaļu kotleti un apviļā miltos. Tam virsū liek kartupeļu kārtu, stingri to piespiež. Ar karotes palīdzību liek karstā eļļā. Apcep, kamēr iegūst zeltainu garoziņu. Pēc tam
liek uz papīra salvetes, lai noņemtu lieko eļļu. Pasniedz ar svaigu dārzeņu salātiem.