Šī rudenīgi gardā ābolu uzkoda īpaši labi piestāvēs pie kafijas tases.
Sastāvdaļas: 6 – 7 āboli (vislabāk skābena šķirne), 3 olas, pusglāze cukura, 1 ēdamkarote kviešu miltu, 1 glāze miltu, pusglāze krējuma.
Pagatavošana: vispirms jāsagatavo panējums. Atdala olu dzeltenumus no baltuma.Dzeltenumam pievieno miltus, cukuru un krējumu. Labi samaisa. Baltumu saputo, kamēr iegūst stingras putas. Uzmanīgi baltumu pievieno mīklai. Samaisa. Ābolus nomazgā, noslauka, nomizo un izņem serdi. Sagriež ābolu sķēlītēs. Pannā uzkarsē eļļu. Tai jābūt daudz, lai ābola šķēlītes apceptos no abām pusēm. Ābola šķēlīte jāuzdur uz dakšiņas. Tas jādara ātri! Jāieliek panējumā, pēc tam – karstā eļļā. Jāseko, lai šķēlītes nesaskartos.