Crème brûlée pagatavošana ir laikietilpīgs process, bet rezultāts ir katras gatavošanai veltītās minūtes vērts.
SASTĀVDAĻAS:
Crème brûlée:
500 ml saldā krējuma
5 olu dzeltenumi
90 g cukura
vaniļas pāksts
40 g melnā balzama
Cepumam:
100 g aroniju sulas
25 g cukura
10 g mannas
30 g glikozes
PAGATAVOŠANA: saldo krējumu uzvāra ar vaniļas pāksti, atdzesē. Pievieno olu dzeltenumus, balzamu, masu izlej caur sietu, lej Crème brûlée formiņās. Cep ūdens peldē 110 grādos 50 minūtes, atdzesē, uzber plānu kārtiņu cukura, kuru karamelizē. Gatavo cepumu. Sulu un cukuru uzvāra, pievieno mannu, vāra 2 minūtes. Pievieno glikozi, masu izlej uz silikona paklājiņa plānā kārtiņā, cep 10–15 minūtes 160 grādos. Gatavās sastāvdaļas kārto uz šķīvja.