RECEPTES: Asais tomātu džems

© Leonīds Gusevs

Pikantu ēdienu cienītājiem asais tomātu džems būs īsts kārums

SASTĀVDAĻAS:

800 g tomātu

400 g paprikas

3–4 čili pipari

6–8 ķiploka daiviņas

50 ml 9% etiķa

300 g cukura ar pektīnu

2 tējkarotes kaltētu raudeņu

sāls pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

1. Tomātus iegriež un pārlej ar verdošu ūdeni. Patur pāris minūtes, tad tomātus atdzesē un noņem miziņu.

2. Tomātus sagriež nelielos gabaliņos un ieber katliņā. Paprikai un čili pākstīm izņem sēkliņas un sagriež strēmelītēs, tad pievieno tomātiem.

3. Ķiplokus nomizo, smalki sakapā un pievieno tomātiem. Pievieno sāli, kaltētas raudenes un, ik pa brīdim apmaisot, vāra uz mērenas uguns aptuveni 45 minūtes.

4. Pievieno etiķi un cukuru, uz mazas uguns pavāra vēl 5–7 minūtes, mazliet atdzesē un pilda burkās. Uzglabā vēsā vietā.

Izklaide

No grupas “Avakādo Latte” rīkotās dziesmu rakstīšanas apcirkņiem ik pa laikam plašākai auditorijai tiek piedāvāts kāds jauns un cerīgs gabals. Lūk, vēl viens no tiem: vokālista/ģitārista Kristapa Vegnera rokdziesma “Saulīte rotājās”.