Pikantu ēdienu cienītājiem asais tomātu džems būs īsts kārums
SASTĀVDAĻAS:
800 g tomātu
400 g paprikas
3–4 čili pipari
6–8 ķiploka daiviņas
50 ml 9% etiķa
300 g cukura ar pektīnu
2 tējkarotes kaltētu raudeņu
sāls pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
1. Tomātus iegriež un pārlej ar verdošu ūdeni. Patur pāris minūtes, tad tomātus atdzesē un noņem miziņu.
2. Tomātus sagriež nelielos gabaliņos un ieber katliņā. Paprikai un čili pākstīm izņem sēkliņas un sagriež strēmelītēs, tad pievieno tomātiem.
3. Ķiplokus nomizo, smalki sakapā un pievieno tomātiem. Pievieno sāli, kaltētas raudenes un, ik pa brīdim apmaisot, vāra uz mērenas uguns aptuveni 45 minūtes.
4. Pievieno etiķi un cukuru, uz mazas uguns pavāra vēl 5–7 minūtes, mazliet atdzesē un pilda burkās. Uzglabā vēsā vietā.