KONSERVĒŠANAS NOSLĒPUMI: Ķirštomātiņi un mazie sīpoliņi želejā

© Leonīds Gusevs

Aukstos ziemas vakaros garšas kārpiņas varēs palutināt ar šo dārzeņu gardumu

SASTĀVDAĻAS:

ķirštomātiņi

mazi sīpoliņi

marinādei (uz 1 l ūdens): 2 ēdamkarotes sāls

2 ēdamkarotes cukura

4 ēdamkarotes želatīna

melnie pipari

lauru lapas

4 ēdamkarotes 9% etiķa

PAGATAVOŠANA:

1. Puslitra burkās kārto mazus sīpoliņus un mazus ķirštomātiņus, ieber piparus un ieliek vienu lauru lapu.

2. Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu.

3. Bļodā aukstā ūdenī iejauc sāli un cukuru, pielej etiķi un želatīna maisījumu.

4. Marinādi pārlej tomātiem. Burkas pasterizē, līdz marinādē parādās mazi burbulīši, tad burkas aizvāko. Sagatavotos tomātus dažas stundas atstāj istabas temperatūrā, lai atdziest, tad liek aukstumā.

Izklaide

No grupas “Avakādo Latte” rīkotās dziesmu rakstīšanas apcirkņiem ik pa laikam plašākai auditorijai tiek piedāvāts kāds jauns un cerīgs gabals. Lūk, vēl viens no tiem: vokālista/ģitārista Kristapa Vegnera rokdziesma “Saulīte rotājās”.