KONSERVĒŠANAS NOSLĒPUMI: Ķirštomātiņi un mazie sīpoliņi želejā

© Leonīds Gusevs

Aukstos ziemas vakaros garšas kārpiņas varēs palutināt ar šo dārzeņu gardumu

SASTĀVDAĻAS:

ķirštomātiņi

mazi sīpoliņi

marinādei (uz 1 l ūdens): 2 ēdamkarotes sāls

2 ēdamkarotes cukura

4 ēdamkarotes želatīna

melnie pipari

lauru lapas

4 ēdamkarotes 9% etiķa

PAGATAVOŠANA:

1. Puslitra burkās kārto mazus sīpoliņus un mazus ķirštomātiņus, ieber piparus un ieliek vienu lauru lapu.

2. Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu.

3. Bļodā aukstā ūdenī iejauc sāli un cukuru, pielej etiķi un želatīna maisījumu.

4. Marinādi pārlej tomātiem. Burkas pasterizē, līdz marinādē parādās mazi burbulīši, tad burkas aizvāko. Sagatavotos tomātus dažas stundas atstāj istabas temperatūrā, lai atdziest, tad liek aukstumā.

Izklaide

Mūzikas producents, audiovizuālās mākslas izpildītājs Rick Feds (Rihards Fedotovs) laidis klajā tautiskās noskaņās veidotu singlu “Rāmi, rāmi”. Folkloristes Ainas Tobes pirms 20 gadiem radītā skaņdarba jaunais aranžējums tapis kopā ar Alsungas etnogrāfisko ansambli “Suitu sievas”, kokles mākslinieci Katrīnu Mačuku un Kati Slišāni no “Tautumeitām”

Svarīgākais