Biezpiena muss ar dzērveņu gabaliņiem, karamelizētiem lazdu riekstiem un kazeņu mērci.
Sastāvdaļas: biezpiens, lielogu dzērvenes, saldais krējums, cukurs, vaniļas cukurs, lazdu rieksti, sviests, kazenes.
Pagatavošana: saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Biezpienu saspaida ar stampiņu, dzērvenes sagriež gabaliņos. Visu savieno un viegli iecilā saputotu saldo krējumu. Pannā izkausē cukuru, kamēr tas iegūst zeltainu krāsu. Pievieno sviestu un apgrauzdētus, sadrupinātus lazdu riekstus. Kazenes savāra ar cukuru, kamēr iegūst zeltainu krāsu, pievieno sviestu un apgrauzdētus, drupinātus lazdu riekstus. Kazenes savāra, kamēr izveidojas krēmīga masa. Sablenderē un izkāš caur sietu. Pasniedzot musu kārto uz šķīvja, pārber karamelizētus lazdu riekstus un pielej garšīgo kazeņu mērci.