RECEPTES: Biez­pie­na muss

© f64

Biez­pie­na muss ar dzēr­ve­ņu ga­ba­li­ņiem, ka­ra­me­li­zē­tiem laz­du riek­stiem un ka­ze­ņu mēr­ci.

Sa­stāv­da­ļas: biez­piens, liel­ogu dzēr­ve­nes, sal­dais krē­jums, cu­kurs, va­ni­ļas cu­kurs, laz­du riek­sti, sviests, ka­ze­nes.

Pa­ga­ta­vo­ša­na: sal­do krē­ju­mu sa­pu­to ar cu­ku­ru un va­ni­ļas cu­ku­ru. Biez­pie­nu sa­spai­da ar stam­pi­ņu, dzēr­ve­nes sa­griež ga­ba­li­ņos. Vi­su sa­vie­no un vieg­li ie­ci­lā sa­pu­to­tu sal­do krē­ju­mu. Pan­nā iz­kau­sē cu­ku­ru, ka­mēr tas ie­gūst zel­tai­nu krā­su. Pie­vie­no svies­tu un ap­grauz­dē­tus, sa­dru­pi­nā­tus laz­du riek­stus. Ka­ze­nes sa­vā­ra ar cu­ku­ru, ka­mēr ie­gūst zel­tai­nu krā­su, pie­vie­no svies­tu un ap­grauz­dē­tus, dru­pi­nā­tus laz­du riek­stus. Ka­ze­nes sa­vā­ra, ka­mēr iz­vei­do­jas krē­mī­ga ma­sa. Sa­blen­de­rē un iz­kāš caur sie­tu. Pa­snie­dzot mu­su kār­to uz šķīv­ja, pār­ber ka­ra­me­li­zē­tus laz­du riek­stus un pie­lej garš­īgo ka­ze­ņu mēr­ci.