RECEPTES: Cepts ķirbis

© f64

Ķirbis ir bagāts ar karotīnu (tajā ir 3 līdz 9 mg, dažās šķirnēs pat vairāk). Ķirbi dēvē par čempionu starp dārzeņiem, ņemot vērā dzelzs daudzumu. Ķirbī ir B, C, E, D, PP grupas vitamīni, arī tāds rets vitamīns kā T, kurš veicina vielmaiņu organismā.

Cepts ķirbis

Sastāvdaļas: 500 g ķirbja, 2 ēdamkarotes panētu sausiņu, cepšanai – saulespuķu eļļa, sāls pēc garšas.

Pagatavošana: ķirbi notīra, apsāla, apvāļā sausiņos un apcep no abām pusēm, kamēr iegūst zeltainu nokrāsu. Pasniedz ar krējumu.

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.

Svarīgākais