Izrādās, vecās labās "Gotiņas" konfektes var izmantot arī tādos gardumos, kā siera kūka.
Sastāvdaļas:
2 paciņas Selgas cepumi
500 g Ricotta siers
3 gab. olas
175 g sviests
Skābais krējums (jo treknāks, jo labāk)
Citrons
Vaniļas aromatizētājs (var arī ekstraktu)
Cukurs
~10 gab. konfektes "Gotiņa"
Ananāsu gabaliņi
Pagatavošana:
1) Abas cepumu paciņas sasmalcina un pievieno izkausēto sviestu. Masu samaisa.
2) Cepumu masu izklāj vienmērīgi cepamtraukā, lai masa būtu pietiekami stingra pie trauka malām.
3) Sieru blenderē kopā ar olām, liekot tās pakāpeniski klāt sieram. Pievieno izspiestu citrona sulu un cukuru pēc garšas.
4) Pievieno dažus pilienus vaniļas ekstrakta un blenderē, lai sanāk krēmīga masa. Beigās pievieno 3 ēdamkarotes skābā krējuma un samaisa.
5) Masu ielej cepamtraukā.
6) Kūku liek 200 grādos uzsildītā cepeškrāsnī uz 55 minutēm;
7) Pēc tam, kad kūka gatava, to rotā ar izkausētām ''Gotiņām'' un ananasu gabaliņiem.
Recepte ņemta no portāla receptes.lv