RECEPTES: Baltmaizes un ķirbja pudiņš ar dzērveņu mērci

© f64

Šis vieglais deserts ar rudenīgu noskaņu, piešķirs eleganci jebkuram svētku galdam.

SASTĀVDAĻAS:

puse kukulīša baltmaizes

3 olas

100 g cukura

200 g saldā krējuma

1 citrons

400 g ķirbja mīkstuma

kanēlis

PAGATAVOŠANA: ķirbi sagriež salmiņos, pievieno citrona sulu, kanēli un citrona miziņu. Baltmaizei nogriež garoziņu, aplej maizi ar saldo krējumu, samīca, pievieno olas, cukuru un ķirbi. Masu pilda formiņās, cep 160 grādos 40 minūtes. Pasniedz ar dzērveņu mērci.

Izklaide

Pieminot traģiskajā avārijā uz Ventspils šosejas bojāgājušo diriģenti un dziedātāju, Kormūzikas balvas pasniegšana un koncerts pārcelti uz februāri, aģentūru LETA informēja Dziesmu svētku biedrības valdes priekšsēdētājs Ints Teterovskis.

Svarīgākais