RECEPTES: Baltmaizes un ķirbja pudiņš ar dzērveņu mērci

© f64

Šis vieglais deserts ar rudenīgu noskaņu, piešķirs eleganci jebkuram svētku galdam.

SASTĀVDAĻAS:

puse kukulīša baltmaizes

3 olas

100 g cukura

200 g saldā krējuma

1 citrons

400 g ķirbja mīkstuma

kanēlis

PAGATAVOŠANA: ķirbi sagriež salmiņos, pievieno citrona sulu, kanēli un citrona miziņu. Baltmaizei nogriež garoziņu, aplej maizi ar saldo krējumu, samīca, pievieno olas, cukuru un ķirbi. Masu pilda formiņās, cep 160 grādos 40 minūtes. Pasniedz ar dzērveņu mērci.

Izklaide

Viena no labākajām latvju “underground” grupām “Martas Asinis” pēc piecu gadu pārtraukuma nākusi klajā ar jaunu studijas ierakstu – šoreiz tas ir EP jeb minialbums ar sešām dziesmām. Ierakstīts gan tas esot jau 2023. gada vasarā, “Hodila Records” studijā Valmierā. Laikam patiešām “viss jau nenotiek, kā bija plānots sākumā” (tas no dziesmas “Es gribēju tev teikt”).

Svarīgākais