RECEPTES: Baltmaizes un ķirbja pudiņš ar dzērveņu mērci

© f64

Šis vieglais deserts ar rudenīgu noskaņu, piešķirs eleganci jebkuram svētku galdam.

SASTĀVDAĻAS:

puse kukulīša baltmaizes

3 olas

100 g cukura

200 g saldā krējuma

1 citrons

400 g ķirbja mīkstuma

kanēlis

PAGATAVOŠANA: ķirbi sagriež salmiņos, pievieno citrona sulu, kanēli un citrona miziņu. Baltmaizei nogriež garoziņu, aplej maizi ar saldo krējumu, samīca, pievieno olas, cukuru un ķirbi. Masu pilda formiņās, cep 160 grādos 40 minūtes. Pasniedz ar dzērveņu mērci.

Izklaide

Mūzikas producents, audiovizuālās mākslas izpildītājs Rick Feds (Rihards Fedotovs) laidis klajā tautiskās noskaņās veidotu singlu “Rāmi, rāmi”. Folkloristes Ainas Tobes pirms 20 gadiem radītā skaņdarba jaunais aranžējums tapis kopā ar Alsungas etnogrāfisko ansambli “Suitu sievas”, kokles mākslinieci Katrīnu Mačuku un Kati Slišāni no “Tautumeitām”

Svarīgākais