RECEPTES: Veidnē sautēti kāposti

© nra arhīvs

Viens no iecienītākajiem produktiem ziemīgai maltītei ne tikai svētkos, bet arī ikdienā ir skābēti kāposti. Tie īpaši piemēroti, lai restartētu savas piemirstās iemaņas un apgūtu jaunas, jo, lai ko mēs gatavotu – sautētus kāpostus, zupu, vinegretu vai citus salātus, kaut ko sabojāt būtu grūti.

Veidnē sautēti kāposti

Sastāvdaļas. 1200 g z/s Garīši skābētu kāpostu, 200 g dūmota šķiņķa, 300 g labas kvalitātes cīsiņu, 1–2 sīpoli, 100 g sviesta, 200 ml gaļas buljona; sāls, cukurs, tomātu biezenis pēc garšas.

Pagatavošana. Kāpostiem nospiež sulu, ja tie rupji ēvelēti – nedaudz sasmalcina, pievieno sāli, cukuru, tomātu biezeni un sīki sagrieztus sīpolus, sajauc. Kārto cepamajā veidnē kopā ar sagrieztu šķiņķi un cīsiņiem, pa vidu liek sviesta piciņas. Pārlej ar buljonu. Veidnei uzliek vāku, liek cepeškrāsnī un sautē vidējā siltumā 3–4 stundas, laiku pa laikam pārbaudot, vai ēdiens nepiedeg, un, ja nepieciešams, pielejot vēl nedaudz buljona vai ūdens. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

Piebilde. Ja veidnei nav vāka, var izlīdzēties ar cepamo foliju.

Recepte sadarbībā ar zemnieku saimniecību Garīši.

Svarīgākais