Pavisam drīz jau klāsim Ziemassvētku galdu, kurā tiks likti tradicionālie ēdieni, bet čaklākās saimnieces droši vien izmēģinās jaunas receptes, lai iepriecinātu savus mīļos, tuvos cilvēkus.
Vistas krūtiņa ar Parmezāna sieru un tomātu mērci
Sastāvdaļas: 6 vistas filejas gabaliņi, 2 olas, glāze rīvēta Parmezāna siera, 200 g panētu sausiņu, tējkarote garšvielu vistas gaļai bez sāls, ēdamkarote eļļas, 350 g Mildas tomātu mērces, 6 šķēlītes siera.
Pagatavošana: olas sakuļ traukā, citā traukā sajauc Parmezāna sieru, garšvielu un panētos sausiņus. Ieliek sakultajā olā vistu, pēc tam to rūpīgi apviļā sausiņu masā. Lielā pannā uzkarsē eļļu, liek tajā vistu un cep apmēram 8 līdz 10 minūšu no katras puses, kamēr vista izcepusies. Ielej tomātu mērci viegli iesmērētā cepamā formā.
Virsū liek vistu, uz katra tās gabaliņa liek siera šķēli un cep sakarsētā cepeškrāsnī 20 minūšu, kamēr siers ir izkusis.