RECEPTE: Mīdijas ar dūmoto cūkgaļu un apceptiem dārzeņiem

© Felikss Sitņikovs

Šis izsmalcinātais ēdiens priecēs pat vissmalkāko ēdienu cienītājus.

Sastāvdaļas (2 porcijām):

600 g mīdiju (ar vākiem)

1 sīpols

2 ķiploka daiviņas

50 g selerijas saknes

100 g kūpinājuma

1 zariņš timiāna un rozmarīna

puse no trīs krāsu paprikām

50 g baltvīna

100 g saldā krējuma

šķipsniņa sāls un piparu

Pagatavošana: sastāvdaļas sagriež smalkos salmiņos. Sakarsē katlu vai dziļu pannu. Kad gaļa un dārzeņi apcepušies, pievieno mīdijas. Kad mīdijas atvērušās, pievieno vīnu un garšaugus. Mazliet pasautē, pievieno saldo krējumu. Kad mērce sabiezējusi, pasniedz.

Svarīgākais