RECEPTE: Ābolu un dzērveņu pīrāgs

© Leonīds Gusevs

Šis gardais pīrāgs īpaši labi garšos ar saldējumu.

SASTĀVDAĻAS:

400 g ābolu

100 g kārtainās mīklas

80 g lielogu dzērveņu

1 laima sula

2 ēdamkarotes medus

2 ēdamkarotes pūdercukura

1 ēdamkarote brūnā cukura

1 ēdamkarote kanēļa

1 l ūdens

PAGATAVOŠANA:

ābolus nomizo, izgriež serdes. Augļus sagriež nelielās šķēlēs, liek ūdenī kopā ar laima sulu un brūno cukuru. Uz lēnas uguns vāra aptuveni 3–5 minūtes, līdz āboli nedaudz apvārījušies. Ietaukotā taisnstūra terīnes formā ieklāj kārtainās mīklas loksni. Uz mīklas saber dzērvenes, pārkaisa ar kanēli. Pārlej ar medu, virsū kārto ābolus. Liek sakarsētā cepeškrāsnī un 190 grādu temperatūrā cep 15 minūšu. Izņem no cepeškrāsns, pārkaisa ar pūdercukuru, liek atpakaļ cepeškrāsnī un 10 minūšu vēl apbrūnina. Ļauj padzist, izņem no formas, sagriež gabaliņos. Pasniedz siltu ar saldējumu.

PADOMI

• Ābolu šķēlītes cukura un laima sīrupā nedrīkst pārvārīt, lai tās nezaudē formu un neizjūk.

• Sīrupu, kurā vārījās āboli, nevajag liet ārā: pievienojot dzērvenes, sanāks garšīgs siltais dzēriens, kas lieliski garšos kopā ar ābolu un dzērveņu pīrāgu.

Izklaide

Līdz ar vasaras iestāšanos Rīgas panorāmas rats pāriet uz vasaras darba laiku un turpmāk ikdienā griezīsies nedaudz ilgāk. Apmeklētāji aicināti baudīt neaizmirstamus skatus pār Rīgu, kā arī iepazīties ar mākslas centra "Zuzeum" digitālo izstādi un apmeklēt Uzvaras parku.

Svarīgākais