RECEPTE: Azuki pupiņu un ķirbja sautējums

© publicitātes

Šis gardais sautējums ne tikai palīdzēs attīrīt un spēcināt organismu, bet arī patiks pat izvēlīgākajiem gardēžiem.

Vajadzēs:

1 krūzi azuki pupiņu (mazgātas un mērcētas visu nakti 2 krūzēs ūdens)

1 krūzi cietā ziemas ķirbja (mazi un cieti sviesta ķirbji); sagriež kubiņos

2 cm garu kaltētu kombu

(jūras kāposti) gabaliņu

¼ tējkaroti jūras sāls

ūdeni

pētersīļus (kapātus)

Pagatavošana: ieliek kombu gabaliņu katlā; uzber virsū mērcētas azuki pupiņas un uzlej mērcējamo ūdeni (ja nepieciešams, pievieno tīru ūdeni – lai apsedz pupiņas). Sāk vārīt uz vidējas liesmas; kad vārās, uzliek vāku un nogriež uguni līdz minimumam; vāra stundu. Pupiņām visu laiku jābūt ūdenī, tāpēc, ja nepieciešams, pielej tīru ūdeni (ja ūdens būs maz, būs pilna, bieza garša). Pēc stundas pievieno ķirbja gabaliņus; vāra tik ilgi, kamēr pupiņas un ķirbis kļūst mīksti. Pieber jūras sāli, viegli samaisa visu kopā, noņem vāku lai iztvaiko ūdens. Gatavu pasniedz ar kapātiem pētersīļiem; atlikumu var uzglabāt ledusskapī 3 dienas.

Izklaide

Pēc grupas “bet bet” koncerta Liepājas koncertzālē “Lielais Dzintars” prezentēta Guntara Rača pirmā prozas grāmata – autobiogrāfiskais atmiņu stāsts “Trakais”. Pasākumu apmeklēja vairāki grāmatas varoņi, tostarp “Līvu” līderis Ainars Virga, kā arī vēl viens jaunības laika draugs Ivo Fomins.