Šis gardais sautējums ne tikai palīdzēs attīrīt un spēcināt organismu, bet arī patiks pat izvēlīgākajiem gardēžiem.
Vajadzēs:
1 krūzi azuki pupiņu (mazgātas un mērcētas visu nakti 2 krūzēs ūdens)
1 krūzi cietā ziemas ķirbja (mazi un cieti sviesta ķirbji); sagriež kubiņos
2 cm garu kaltētu kombu
(jūras kāposti) gabaliņu
¼ tējkaroti jūras sāls
ūdeni
pētersīļus (kapātus)
Pagatavošana: ieliek kombu gabaliņu katlā; uzber virsū mērcētas azuki pupiņas un uzlej mērcējamo ūdeni (ja nepieciešams, pievieno tīru ūdeni – lai apsedz pupiņas). Sāk vārīt uz vidējas liesmas; kad vārās, uzliek vāku un nogriež uguni līdz minimumam; vāra stundu. Pupiņām visu laiku jābūt ūdenī, tāpēc, ja nepieciešams, pielej tīru ūdeni (ja ūdens būs maz, būs pilna, bieza garša). Pēc stundas pievieno ķirbja gabaliņus; vāra tik ilgi, kamēr pupiņas un ķirbis kļūst mīksti. Pieber jūras sāli, viegli samaisa visu kopā, noņem vāku lai iztvaiko ūdens. Gatavu pasniedz ar kapātiem pētersīļiem; atlikumu var uzglabāt ledusskapī 3 dienas.