Receptes iesaka Krimuldas muižas kafejnīcas Milly pavāre Ligita Aļķe.
Sastāvdaļas: kartupeļi, burkāni, pusžāvēta desa, vārīta desa,žāvēts cūkgaļas šķiņķis, sīpols, ķiploks, marinēti gurķi, tomātu pasta, eļļa cepšanai
Pagatavošana: visas sastāvdaļas sagriež, sīpolu un ķiploku sakapā. Burkānus, gurķus, žāvēto šķiņķi un desas apcep. Atsevišķi cep sīpolus, kamēr tie zeltaini brūni. Visas sastāvdaļas liek katlā ar vārošu ūdeni un iemaisa tomātu pastu. Ja vēlas, var pievienot arī ķimenes, melnos graudu piparus un dažas lauru lapas. Vāra, kamēr kartupeļi mīksti. Pasniedz ar zupas zaļumiem un skābo krējumu.