Šie mazie, elegantie kēksiņi, jeb mafini īpaši priecēs saldummīļus.
SASTĀVDAĻAS:
300 g rudzu miltu
150 ml piena
3 olas
100 g cukura
100 g sviesta
1,5 tējkarotes cepamā pulvera
100 g svaigu vai saldētu dzērveņu
sāls
pasniegšanai: putots salds krējums, saldējums vai dzērveņu mērce
PAGATAVOŠANA:
uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Olas saputo ar cukuru un šķipsniņu sāls. Katliņā izkausē sviestu, pielej pienu, uzvāra un nedaudz atdzesē. Siltā piena un sviesta maisījumā iejauc olu masu. Pievieno sijātus rudzu miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno dzērvenes (ja tās sasalušas – neatkausē), mīklu vēlreiz izmaisa. Pilda mafinu formiņās (2/3 no formas augstuma) un cep aptuveni 25 minūtes.