RECEPTE: Mafini ar dzērvenēm

© Leonīds Gusevs

Šie mazie, elegantie kēksiņi, jeb mafini īpaši priecēs saldummīļus.

SASTĀVDAĻAS:

300 g rudzu miltu

150 ml piena

3 olas

100 g cukura

100 g sviesta

1,5 tējkarotes cepamā pulvera

100 g svaigu vai saldētu dzērveņu

sāls

pasniegšanai: putots salds krējums, saldējums vai dzērveņu mērce

PAGATAVOŠANA:

uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Olas saputo ar cukuru un šķipsniņu sāls. Katliņā izkausē sviestu, pielej pienu, uzvāra un nedaudz atdzesē. Siltā piena un sviesta maisījumā iejauc olu masu. Pievieno sijātus rudzu miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno dzērvenes (ja tās sasalušas – neatkausē), mīklu vēlreiz izmaisa. Pilda mafinu formiņās (2/3 no formas augstuma) un cep aptuveni 25 minūtes.

Izklaide

Ugunskurroka grupa ar tautiskā romantisma ievirzi (tā viņi paši mēdz sevi pieteikt) “Viedais Fonogrāfs” laidusi klajā jaunu singlu “Lokatiesi mežu gali”, kas ir priekšvēstnesis otrajam studijas albumam, ko paredzēts izdot novembrī.

Svarīgākais