RECEPTE: Siera kūka

© F64

Receptes iesaka Krimuldas muižas kafejnīcas Milly pavāre Ligita Aļķe.

Sa­stāv­da­ļas: (12 porcijām): 

gatavais biskvīts: 450 ml skāba krējuma, 4 olas, 450 g krēmsiera, 450 g rikotas siera, 2,5 ēd. k. cukura, 1 ēd. k. citrona sulas, 9 g želatīna, vaniļa pēc garšas

Pa­ga­ta­vo­ša­na: biezpienu sakuļ ar krējumu. Masā pa vienai iemaisa olas, pievieno citrona sulu un vaniļu. Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu. 100 ml karsta ūdens izšķīdina cukuru. Atdzisušā cukurūdenī izšķīdina želatīnu un visu iemaisa siera masā. Biskvītu liek cepamformā un uzlej tam siera masu. Formu uz nakti ieliek ledusskapī. Rotā ar avenēm, šokolādi un burkānu želejas zvaigznītēm.

Svarīgākais