“Gandrīz siļķe kažokā, bet vienkāršotā versijā. Mierīgi var pasniegt svētkos. Ieraudzīju vienā zviedru mājas lapā un nolēmu padalīties ar recepti. Es nezinu, vai tas zviedriem ir kāds nacionālais ēdiens, piemēram, kā mums rasols. Es nolēmu, ka mūsu mentalitātei noteikti garšos,” iedrošina virtuves huligāns Pipars.
Pipars stāsta, ka šī šķietami tradicionālā pasta ar nosacīti Boloņas mērces pieskaņu viegli pārtop par kaut ko mazliet interesantāku. Atliek tikai pievienot sieru un bietes.
Sagriežot bietes šķēlēs, mēs samazinām gatavošanas laiku uz pusi - lai varētu pavadīt mazāk laika, gaidot, kamēr bietes apcepas, un vairāk laika, lai patiešām iedziļinātos šajos krāsainajos salātos.
Rudens ir īstais brīdis, kad savā ēdienkartē pēc iespējas biežāk iekļaut bietes. Izmēģiniet šo vienkāršo vakariņu recepti. Liec galdā marinētu biešu tarti!
Rudens ir klāt, un tas nozīmē, ka ir laiks baudīt sezonas krāsas un garšas. Vai zināji, ka bietes ir ne tikai sarkanas, bet arī dzeltenas un baltas? Izmēģiniet šo krāsaino biešu čipsu recepti!
Saldie dārzeņi, krēmīgais avokado, pikantas siers un aromātiskie rieksti veido lieliski garšas kombināciju. Un visu papildina brīnumgarda medus un sinepju mērcīte.
Ziemā jo īpaši cilvēkam trūkst svaigu augļu un dārzeņu, tajā esošo vitamīnu un vērtīgo vielu, tāpēc uztura speciālisti iesaka uzturā pēc iespējas vairāk iekļaut kādu dārzeni, kas ir gandrīz katrā ledusskapī, raksta "akcenty.com.ua".
Tumšajos vakaros gribas baudīt ko krāsainu un siltu, kas ne tikai iepriecinās garšas kārpiņas, bet arī palīdzēs organismam justies labāk. Tāpēc pārsteidz sevi un pagatavo neparasto biešu latti.
Ievārījums ir lielisks gardums, ar ko palutinām sevi garajos ziemas vakaros. Taču ievārījumu var gatavot ne tikai no ogām un augļiem, bet izmēģināt arī dažas neierastākas kombinācijas. Kāpēc gan nepamēģināt ievārījumu no bietēm un riekstim, vai no ķirbja un ingvera, vai varbūt labāk patiks burkāna un kardamona savienojums?! Izmēģini šīs neparastās receptes.
Bietes ir viens no veselīgākajiem dārzeņiem. Turklāt biešu zupa ir daudzu iecienīts ēdiens, kas jau ilgstoši ieņēmis būtisku lomu mūsu virtuvēs. Izrādās, ka bietēs ir tik daudz labu vielu, ka tās palīdz gan mūsu sportiskajām, gan mentālajām aktivitātēm. Atklāj, kādas ir mazzināmākas biešu veselīgās īpašības.
Biete ir ļoti veselīgs sakņaugs. Tās satur daudz vitamīnu, minerālvielu un mikroelementu, tās lieliski palīdz atbrīvoties no dažādām veselības problēmām. Turklāt bietes ir produkts ar zemu kaloriju daudzumu – 40 kkal/ 100 g. Tas padara bietes ļoti pievilcīgas sievietēm, kuras vēlas notievēt pirms vasaras iestāšanās.