Izmēģini! Biešu salāti ar pekanriekstiem

© pexels.com

Iepriecini savu vēderu un garšu kārpiņas. Pagatavo gardu biešu salātus!

Sastāvdaļas:

  • 100 g svaigas salātlapas;
  • 2-3 bietes;
  • 100 g pekanrieksti;
  • 150 g mīksts kazas siers;
  • sula un miziņa no 1 citrona;
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas;
  • 1 tējkarote medus;
  • sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

1. Bietes nomizo un sagriež plānās šķēlītes. Iemarinē, aplejot ar citronu sulu, pievienojot citronu miziņas, olīveļļu, medu, sāli un piparus. Atstāj uz 30 minūtēm garšām savilkties.

2. Apgrauzdē pekanriekstus uz karstas un sausas pannas.

3. Šķīvī kārto salātlapas, biešu šķēles, kazas sieru un riekstus. Visu pārlej ar biešu marinādi un pasniedz.

Virtuvē

Reti kuram gribās gaidīt stundu vai vairāk, lai marināde ievilktos, tomēr arī īsākā laikā – pat 5–15 minūtes – vari iegūt sulīgu un aromātisku gaļu. Šeit ir vienkārša, garšīga un ātri pagatavojama BBQ marināde, kas uzlabo ne tikai gaļas garšu, bet arī faktūru, kopā ar “Nordic Food Living”.

Svarīgākais