Kā mājās pagatavot biešu čipsus?

© pexels.com

Rudens ir klāt, un tas nozīmē, ka ir laiks baudīt sezonas krāsas un garšas. Vai zināji, ka bietes ir ne tikai sarkanas, bet arī dzeltenas un baltas? Izmēģiniet šo krāsaino biešu čipsu recepti!

Sastāvdaļas:

  • 3-4 krāsainās bietes;
  • jūras sāls;
  • olīveļļa.

Pagatavošana:

1. Bietes nemizo, tikai nomazgā un sagriež ļoti plānās šķēlītēs.

2. Cepamo pannu ar otiņu iesmērē ar pavisam nedaudz olīveļļas. Uz tās izkārto sagrieztās biešu šķēlītes.

3. Visu liek līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes.

4. Izņem no krāsns un pārkaisa ar jūras sāli.

5. Nenoņemot no cepamās pannas, atdzesē.

Virtuvē

Vasarā tomāti ir gandrīz ikdienas ēdienkartes sastāvdaļa - no salātiem līdz sviestmaizēm. Bet vai esi pamanījis, ka reizēm tie pēkšņi kļūst miltaini vai zaudē savu sulīgo garšu? Visticamāk, vaina ir to uzglabāšanā. Pareiza glabāšana var pagarināt tomātu dzīvi un saglabāt to aromātu līdz pēdējam kumosam, raksta “thekitchn.com.”