Kā mājās pagatavot biešu čipsus?

© pexels.com

Rudens ir klāt, un tas nozīmē, ka ir laiks baudīt sezonas krāsas un garšas. Vai zināji, ka bietes ir ne tikai sarkanas, bet arī dzeltenas un baltas? Izmēģiniet šo krāsaino biešu čipsu recepti!

Sastāvdaļas:

  • 3-4 krāsainās bietes;
  • jūras sāls;
  • olīveļļa.

Pagatavošana:

1. Bietes nemizo, tikai nomazgā un sagriež ļoti plānās šķēlītēs.

2. Cepamo pannu ar otiņu iesmērē ar pavisam nedaudz olīveļļas. Uz tās izkārto sagrieztās biešu šķēlītes.

3. Visu liek līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes.

4. Izņem no krāsns un pārkaisa ar jūras sāli.

5. Nenoņemot no cepamās pannas, atdzesē.

Virtuvē

Kad mājās aizķērušies pārgatavojušies banāni un nav vēlēšanās cept kaut ko sarežģītu, šis deserts ir ideāls glābiņš. Vajadzīgas tikai četras dabīgas sastāvdaļas, nav jālieto cepeškrāsns, un rezultāts – maigs, salds, veselīgāks nekā klasisks kēkss. Ar recepti dalās “All recepes”.