Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šie ir salāti ar raksturu. “Vēl var pievienot vārītu kartupeli un skābētus kāpostus un tad būs vinegrets, bet, ja tos nepievieno, tad sanāks salāti. Un ļoti garšīgi salāti,” iedrošina Pipars.
SASTĀVDAĻAS (4-5 porc.):
250 g “Gardums” siļķu filejas marinādē “Kaija”
250-300 g vārītas bietes
150 g zaļie zirnīši
1 sīpols
1 marinēts halapenjo pipars
2 ēd.k. eļļa bez smaržas
dilles
sāls, pipari
PAGATAVOŠANA (20 min.):
1.Bietes un siļķi sagriež kubiņos. Sīpolu sagriež gredzenos vai pusgredzenos - kā patīk. Dilles smalki sakapā. Halapenjo piparu sagriež plānās šķēlēs.
2.Bļodā pārliek bietes, zirnīšus, siļķi, sīpolus, dilles, halapenjo. Pievieno eļļu, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Samaisa.
3.Pasniedz uzreiz vai arī līdz pasniegšanai uzglabā ledusskapī.
Lai labi garšo!
Vairāk receptes meklē, šeit