100 gadus vecs vīrietis uzskata, ka viņa ilgmūžību nodrošināja vienkāršs dārzenis

© Foto: depositphotos.com

Alberts Stails ir pensionēts skolotājs, kurš nesen nosvinēja savu dzimšanas dienu. Šefpavārs svētku galveno ēdienu pagatavoja no vīrieša mīļākā dārzeņa. Simtgadnieks ir pārliecināts, ka bez īpašām garšas vēlmēm viņš nevarētu nodzīvot tik ilgu mūžu.

100 gadus vecs vīrietis uzskata, ka viņš ir parādā savu ilgmūžību šim vienkāršajam dārzenim.

“Es nekad nedomāju, ka nodzīvošu līdz simts gadiem! Kad aizgāju pensijā, biju pārliecināta, ka dzīvošu tikai līdz septiņdesmitajiem gadiem. Bet man aiz muguras ir vesels gadsimts, un tas ir neticami! — ar šādiem vārdiem savu dzimšanas dienu svinēja Alberts Stailss no Lielbritānijas, raksta Mirror.

Neskatoties uz lielo vecumu, vīrietis jūtas lieliski. Viņš dzīvo pilnvērtīgi, viņam ir draugi un hobiji. Simtgadnieks tagad atrodas pansionātā, un tur notika arī viņa dzimšanas dienas svinības. Svētkos bija baloni, kūka un... bietes. Tieši šo dārzeni Alberts mīlējis kopš bērnības, un viņš ir pārliecināts, ka tam ir parādā par savu ilgmūžību.

Foto: pixabay.com

“Mana māte bija indiāniete un gatavoja daudz biešu karija, lai gan man patīk tās ēst arī tradicionālākā veidā - aukstas ar kartupeļu biezeni!” saka Alberts.

Bietes bieži tiek slavētas kā iespaidīgs dzelzs, kālija, šķiedrvielu, mangāna un C vitamīna avots, kā arī tajās ir antioksidanti, piemēram, betalains un betacianīns. Saskaņā ar Healthline, jo īpaši betalainam, kas piešķir dārzenim sarkano krāsu, ir potenciālas pretiekaisuma īpašības.

Foto: pixabay.com

Domājot par simtgades sasniegšanu, Alberts teica: "Šķiet, ka tas īsti nav iespējams. Kad aizgāju pensijā 50 gadu vecumā, es domāju, ka es varētu nodzīvot līdz 70 gadiem un nedaudz, bet tas šķiet ļoti nereāli, ka esmu sasniedzis 100. Es nevarēju iedomāties labāku vietu, kur pavadīt savu dzimšanas dienu, kā Dieva namā, klausoties skaistu mūziku."

Dzīvesstils

Āboli (Malus domestica) ir visvairāk patērētie augļi daudzās pasaules valstīs. Tiem ir dažādas krāsas un garšas, un tos parasti ēd neapstrādātus kā uzkodu vai gatavo ceptiem izstrādājumiem. Ābolus izmanto arī sidru, sulu, ievārījumu un vīna ražošanai, raksta Health.

Svarīgākais