“Gandrīz siļķe kažokā, bet vienkāršotā versijā. Mierīgi var pasniegt svētkos. Ieraudzīju vienā zviedru mājas lapā un nolēmu padalīties ar recepti. Es nezinu, vai tas zviedriem ir kāds nacionālais ēdiens, piemēram, kā mums rasols. Es nolēmu, ka mūsu mentalitātei noteikti garšos,” iedrošina virtuves huligāns Pipars.
SASTĀVDAĻAS (3-4 porc.):
300g mazsālīta siļķes fileja
150g ceptas krāsnī vai vārītas bietes
150g vārīti kartupeļi
1/2 sīpols
2 ēd.k. krējums
2 ēd.k. laba majonēze
pipari
PAGATAVOŠANA (7 min.):
1.Siļķes fileju sagriež kubiņos. Tādos pašos kubiņos sagriež kartupeļus un bietes. Sīpolus sagriež pēc iespējas mazākos kubiņos. Visu saliek salātu bļodā. Pievieno krējumu, majonēzi, svaigi maltus piparus un samaisa.
2.Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.
Padoms:
Salātiem var pievienot mazliet mārrutkus un izgarnēt ar vārītu olu.
Lai labi garšo!