LifeHacks.lv / Autori

7:45
Ziemas cepures, šalles un cimdi mūs pasargā no sala, bet diemžēl mēdz uzkrāt arī sviedrus, mitrumu un laika gaitā arī nepatīkamas smakas. Kā pareizi kopt ziemas aksesuārus, kas tiek lietoti katru dienu, lai izvairītos no nelāga aromāta un ādas kairinājuma? Raksta “Goodhousekeeping.com”.
Vakar, 7:45
Daudzi produkti tiek pasniegti kā veselīgi, viegli un “diētiski”, taču ikdienā tie ir viens no iemesliem, kāpēc izjūk sāta sajūta, pieaug kāre pēc uzkodām un kopējais kaloriju daudzums dienā nemanāmi kļūst pārlieku liels. Uztura speciālisti to sauc par “kluso kaloriju” efektu jeb slēptajām kalorijām, raksta “Martha Stewart”.
23.nov
Somai ir sava “personība” - tā var būt mūsu mobilais birojs, glābšanas riņķis, skaistumkopšanas mini-stacija vai vienkārši haosa maisiņš, kurā reizēm pazūd gan atslēgas, gan pacietība. Taču sakārtota, pārdomāta somiņa ikdienu padara vieglāku, ātrāku un mierīgāku - jo tu zini, ka viss svarīgais ir līdzās, bet nekas netraucē.
22.nov
Muguras un kakla sāpes nav tikai sēdoša darba problēma. Tā ir modernās civilizācijas blakne - viedtālruņi, ekrāni, stress, maz kustību un daudz sīku, nepareizu ieradumu, kas dienas laikā krājas. Labā ziņa? Lielākā daļa muguras un kakla sāpju ir muskuļu un locītavu reakcija uz ikdienas kustību paradumiem, tāpēc fizioterapeiti runā par kustību higiēnu - ikdienas mikroieradumiem, kas notur ķermeni balansā, raksta “Very Well Health”.
21.nov
Itāļu virtuve ir viena no pasaulē visiemīļotākajām ne tikai tāpēc, ka tur top labi makaroni vai perfekta pica - tās spēks slēpjas pavisam citur - vienkāršībā, izpratnē par produktiem un dziļā cieņā pret garšu. Itāļi gatavo tā, it kā katrs ēdiens būtu nelieli svētki. Tieši šī attieksme ir tas, kas iedvesmo pavārus visā pasaulē. Bet kādi ir paši svarīgākie likumi, ko varam aizgūt arī savā mājas virtuvē? Raksta “Martha Stewart”.
20.nov
Makaroni ir viens no populārākajiem un vienkāršākajiem ēdieniem pasaulē, taču tieši vienkāršos ēdienos kļūdas gadās pieļaut visbiežāk. Lai gan šķiet, ka makaronus nav iespējams sabojāt, realitātē mēs ļoti bieži pieļaujam darbības, kas ietekmē gan garšu, gan tekstūru. Daži ieradumi ir tik iesakņojušies, ka tiek nodoti no paaudzes paaudzē, pat neapzinoties, ka patiesībā tie traucē pagatavot ideālu porciju! Kā pagatavot makaronus pareizi? Dalās “BBC Food”.
20.nov
Tīra grīda ir pirmais, kas norāda, vai māja ir tīra, tomēr arī tas, cik patīkami mājoklis smaržo, var būtiski ietekmēt to, cik labi tajā jūtamies. Lūk, 7 lietas, ko varat pievienot grīdas mazgājamam ūdenim - iesaka “Southernliving”.
19.nov
Pēdējos gados uztura un veselības aprindās arvien biežāk izskan termins “protein-first ēšanas modelis”. Tā pamatideja ir vienkārša: katrā ēdienreizē vispirms parūpēties par pietiekamu olbaltumvielu daudzumu, un tikai pēc tam pievienot ogļhidrātus un taukus. Šis princips nav strikta diēta, bet gan ēšanas stratēģija, kas var palīdzēt stabilizēt cukura līmeni asinīs, mazināt pārēšanos un uzlabot muskuļu veselību, raksta “HealthLine”.
18.nov
Dzērveņu mērce saistās ar svētku galdu, taču patiesībā tā ir pārsteidzoši universāla. Saldi skābenā garša piešķir ēdieniem dzīvīgumu, un mērci var izmantot arī brokastīs, pusdienās, vakariņās un desertos.
17.nov
Latvijas valsts svētku laikā mūsu mājās ienāk īpašs siltums ar sveču liesmām un smaržām, kas atgādina bērnību. Tieši ēdiens bieži vien palīdz radīt svētku sajūtu, tāpēc šogad izmēģiniet pagatavot pufīgās kārtainās mīklas zvaigznītes ar šokolādes pildījumu un dzērvenēm.
16.nov
Mirdzoša āda, labs pašsajūtas līmenis un dabisks tonuss bieži sākas ar to, ko liekam uz sava šķīvja. Uzturvielām bagāti salāti ir vienkāršs veids, kā ikdienā uzņemt vitamīnus, šķiedrvielas un antioksidantus. “Skaistuma salāti” ir lielisks piemērs – tie apvieno avokado krēmīgumu, riekstu kraukšķīgumu un svaigu zaļumu spēku. Tas ir gan viegli, gan gardi, gan vizuāli koši. Ar recepti dalās “Women’s Health”.
15.nov
Pat pareizi gatavoti konservi un ievārījumi laika gaitā var radīt risku - tajās laika gaitā veidojas toksiskas vielas, it īpaši, ja sterilizācija nav pareiza. Medicīnas centra infekcijas slimību speciāliste Olga Martinenko paskaidroja, cik ilgi var uzglabāt dažāda veida konservējumus, kā atpazīt bojātus produktus un kā pasargāt sevi no infekcijas, raksta “unian.net”.
14.nov
Uztura bagātinātāju un vitamīnu lietošana var uzlabot vispārējo veselību, taču laiks, kad tos lietojam, un to kombinācijas ir svarīgas. Uzziniet, kurus vitamīnus nedrīkst lietot vienlaicīgi, jo tas var samazināt uzsūkšanos vai izraisīt blakusparādības, kopā ar “Health” uztura speciālistiem.
13.nov
Kā logu aizkari ietekmē miegu – un kāpēc aizkari līdz grīdai var darīt vairāk ļauna nekā laba? Skaidro “Architecturaldigest.com” interjera un dzīvesstila eksperti.
11.nov
Gandrīz puse pieaugušo cieš no paaugstināta asinsspiediena jeb hipertensijas, kas nozīmē, ka šiem cilvēkiem ir paaugstināts sirds slimību un insulta risks. Līdztekus medikamentu lietošanai, dzīvesveidam un īpašiem ikdienas paradumiem būtisku lomu asinsspiediena kontrolē var spēlēt arī uzturs un dzērieni, raksta “EatingWell”.
10.nov
Lai makaroni sanāktu garšīgi, nav jābūt pavāram, tomēr ir daži noteikumi, kas atšķir parastus, mīkstus makaronus no tiem, kas ir elastīgi, aromātiski un lieliski “saspēlējas” ar mērci - itāļi to sauc par al dente - stingri, bet ne cietiem. Galvenais noslēpums slēpjas nevis pašos makaronos, bet ūdenī! Mācāmies kopā ar “BBC Food”.
9.nov
Pūkaini pledi, segas un mīkstie pārsegi ir tie, kas mājās rada siltumu un komfortu, tomēr nereti jau pēc dažām mazgāšanas reizēm tie kļūst “sapluinīti”, zaudē savu gaisīgumu un sāk izskatīties pinkaini un savēlušies. Iemesls parasti nav pats audums, bet gan mazgāšanas un žāvēšanas veids. Lai saglabātu to mīkstumu, svarīga ir pareiza temperatūra, piemērots mazgāšanas līdzeklis un žāvēšana, kas atjauno šķiedru struktūru. Iepazīsties ar vienkāršu un praktisku ceļvedi, kas palīdzēs saglabāt pledu mīkstumu un labo izskatu, kopā ar “Martha Stewart”.
8.nov
Omlete nav tikai ātras brokastis pannā – tā var būt arī silta, gaisīga un pat svinīga maltīte. Omlete, kas cepta cepeškrāsnī, iegūst pufīgu tekstūru, maigi paceļas kā suflē un ļauj brīvi papildināt to ar pildījumiem: sieru, dārzeņiem, šķiņķi, sēnēm vai pat mazliet zaļumu svaigumam. Izmēģini neparasto pufīgo omleti cepeškrāsnī kopā ar “BBC Food”.
7.nov
Mēs bieži domājam, ka vissvarīgākais ir “ko” lietot - bet tikpat svarīgi ir arī “kad”. Daži vitamīni un minerāli labāk uzsūcas kopā ar ēdienu, citi - tikai tukšā dūšā. Daži stimulē nervu sistēmu un palīdz justies modriem, bet citi, tieši otrādi, palīdz ķermenim atslābināties. Tāpēc pareizais lietošanas brīdis dienā var būt izšķirošs tam, vai mēs jūtam reālu efektu. Ar īsu, praktisku ceļvedi dalās “The Guardian”.
6.nov
Trauku mazgāšanas švammīte ir viens no biežāk lietotajiem priekšmetiem virtuvē - mēs to izmantojam, lai mazgātu traukus, notīrītu virsmas un noslaucītu pārtikas atliekas. Tomēr tieši šis nelielais priekšmets var būt viens no netīrākajiem punktiem mājās! Pētījumi rāda, ka virtuvē bieži atrodami vairāk mikroorganismu nekā vannas istabā, un švammīte ir to ideālā dzīvesvieta. Kāpēc tā notiek, cik bieži sūklis tiešām būtu jāmaina un ar ko to var aizstāt, lai virtuve būtu higiēniski drošāka? Iesaka “Martha Stewart”.
5.nov
Mājas gatavota kafijas garšviela ir vienkāršs veids, kā pagatavot aromātisku maisījumu, kas ne tikai uzlabo garšu, bet arī ļauj izvairīties no rūpnieciskiem sīrupiem un aromatizētājiem. Ar recepti dalās “BBC Food”.
4.nov
Daudzi no mums ir dzirdējuši, ka telpaugi ir ne tikai mājokļa zaļā rota, bet arī spēj attīrīt gaisu - vai tas patiešām tā ir un cik daudz telpaugu nepieciešams, lai paveiktu šo darbu, skaidro “nasa.gov”.