LifeHacks.lv / Autori

Vakar, 7:45
Sviesta smilšu cepumi ar mandeli naga vietā - šie cepumi izskatās biedējoši, bet garšo izcili! Klasiskā sviesta mīkla, kas Halovīna laikā pārvēršas nelielos, kraukšķīgos “pirkstiņos”, kļuvusi par īstu rudens hitu. Tos var gatavot kopā ar bērniem - daudz smieklu, nedaudz šausmu un vēl mazāk piepūles. Ar recepti dalās “BBC Good Food”.
30.okt
Ziemā augi pārdzīvo īstu pārbaudījumu – dienas kļūst īsākas, gaiss dzīvoklī kļūst sausāks, bet temperatūras svārstības starp dienu un nakti ietekmē to augšanas ritmu. Lai gan daudziem šķiet, ka augi ziemā vienkārši “atpūšas”, patiesībā tie turpina dzīvot – tikai lēnāk, taupīgāk un daudz jūtīgāk pret vides apstākļiem. Kā par tiem rūpēties ziemā, skaidro “Green living”.
29.okt
Zaļo tēju ar citronu var baudīt kā atspirdzinošu dzērienu gan aukstu, gan siltu - šī kombinācija var būt īpaši labvēlīga cukura līmeņa asinīs regulēšanai un imūnsistēmas darbības atbalstam, raksta “VeryWell Health” kopā ar uztura speciālistu Avivu Džošua.
28.okt
Svaigi cepta maize – aromātiska, kraukšķīga un mīksta iekšpusē. Kā to pareizi glabāt mājās, ja neizmantojat tradicionālo maizes kasti? Iesaka “Simply Living”.
27.okt
Tēja ir viens no tiem dzērieniem, kas šķiet vienkārši pagatavojams - uzvāri ūdeni, aplej, pagaidi, lai ievelkas, un dzer. Tomēr pat nelielas nianses - pāris grādu temperatūras starpība vai pāris minūtes ilgāka ievilkšanās - var pilnībā mainīt gan garšu, gan dzēriena iedarbību uz organismu. Tieši tāpēc dažas tējas šķiet rūgtas, skābas vai “smagas”, kamēr citas – maigas un aromātiskas. Kā pareizi pagatavot tēju, lai tā nebūtu pārāk stipra, raksta “theteaspot.com”.
26.okt
Virtuves naži laika gaitā kļūst neasi, bet ko darīt, ja pa rokai nav asināmā, lai atjaunotu to iepriekšējo asumu? Ar noderīgu padomu dalās “Express”.
25.okt
Kad gribas kaut ko saldu, bet nav vēlmes stundām stāvēt virtuvē, šīs bulciņas ir īsts glābiņš. Ar recepti dalās “BBC Food”.
24.okt
Ir brīži, kad ēdiens vairs negaršo un pat doma par maltīti šķiet lieka – it kā ķermenis būtu izslēdzis signālu “izsalkums”. To var izraisīt stress, skumjas, slimība, pārslodze vai vienkārši emocionāla piesātinātība. Tomēr tieši tad, kad apetīte pazūd, organismam visvairāk vajag maigumu un barību – ne tikai fizisku, bet arī emocionālu. Kā rīkoties? Iesaka “psychologytoday.com”.
23.okt
Matu mazgāšana ir uzdevums, ko viegli atlikt - šī rutīna aizņem daudz laika un reizēm var šķist ļoti apgrūtinoša, tomēr ilgi periodi starp mazgāšanas reizēm var novest pie tā, ka mati un galvas āda sāk signalizēt par nepietiekamu aprūpi, skaidro dermatologi portālā “Real Simple”.
22.okt
Medus vienmēr bijis klasisks saldinātājs – dabisks, veselīgs un smaržīgs. Bet pēdējo gadu laikā pavāru un garšas entuziastu pasaulē aizvien biežāk dzirdams jēdziens “sāļais medus” jeb salty honey, raksta “bonappetit.com”.
21.okt
Standarta bagāžas birka var radīt nopietnas problēmas, ja tā satur nevajadzīgu informāciju - eksperti iesaka ievērot īpašu piesardzību un skaidro, kā pareizi aizpildīt ceļojuma kofera birku un ko uz tās nekad nevajadzētu rakstīt, vēsta ““Express.co.uk”.
20.okt
Ir deserti, kas vienkārši uzrunā sirdi - šis aveņu un krēmsiera pīrāgs ir tieši tāds – maigs, krēmīgs un ar vieglu skābumu, kas līdzsvaro saldumu. Smilšu mīklas pamatne dod kraukšķi, avenēs slēpjas aizgājušās vasaras svaigums un garša, bet krēmsiers piešķir gaisīgu, viegli sāļganu noti. Ideāls arī svētku galda cienastam! Ar recepti dalās “BBC Food”.
19.okt
Mēs bieži domājam par to, ko ēdam, bet ne vienmēr – kā mēs to pagatavojam. Tomēr tieši pagatavošanas veids var būt izšķirošs, lai ēdiens būtu gan garšīgs, gan veselīgs. Dažādas metodes ietekmē gan uzturvielu daudzumu, gan garšu un pat to, cik viegli ēdiens sagremojas. Kādu metodi izvēlēties, iesaka “Martha Stewart”.
18.okt
Kad esam saaukstējušies, mēs parasti meklējam ātrus risinājumus - daži ķeras pie C vitamīna tabletes vai glāzes apelsīnu sulas, lai "stiprinātu imunitāti", citi dod priekšroku karotei medus pret iekaisušu kaklu. Diemžēl pasargāt sevi no ziemas vīrusiem nav tik vienkārši - bet kas patiešām strādā? Skaidro “The Telegraph”.
17.okt
Ir ēdieni, kas ir garšīgi tikko pagatavoti, un ir tādi, kas kļūst vēl labāki nākamajā dienā, it kā laiks pats būtu pievienojis papildus garšvielu – dziļumu, siltumu un harmoniju, raksta “BBC Food”.
16.okt
Pārāk daudz sāls – tas ir viens no biežākajiem uztura “klupšanas akmeņiem”. Pasaules Veselības organizācija brīdina, ka lielākā daļa cilvēku dienā uzņem gandrīz divreiz vairāk sāls, nekā ieteicams, un tas ilgtermiņā var veicināt augstu asinsspiedienu, sirds un asinsvadu slimības, raksta “Very Well Health”.
15.okt
Daudzi no mums dienu sāk ar kafijas tasi – ieradums, kas šķiet gandrīz neaizstājams. Tomēr zinātnieki arvien biežāk atgādina, ka enerģiju iespējams atjaunot arī bez kofeīna, raksta “MedicalNewsToday.com”.
14.okt
Ziemas mēnešos daudziem šķiet, ka enerģijas vienkārši nepietiek - roka stiepjas pēc vēl vienas kafijas tases, galva ir smagnēja, un pat ierastie darbi prasa vairāk spēka. Bet bieži vien pie vainas nav tikai aukstums vai īsās dienas - arī mūsu ēšanas paradumi šajā laikā būtiski ietekmē pašsajūtu, garastāvokli un imunitāti. Kā to mainīt? Iesaka “Well being”.
13.okt
Mirdzoši tīra izlietne un tīrs krāns ir galvenie atslēgas punkti, kas visai vannasistabai liek izskatīties tīrai, taču realitātē ūdens pilieni un kaļķakmens nosēdumi parādās jau pāris stundas pēc tīrīšanas. Par laimi, ir pavisam vienkāršs triks, ko izmanto viesnīcu darbinieki, lai virsmas paliktu spīdīgas ilgāk - un tas neprasa ne dārgus līdzekļus, ne lielu piepūli, raksta “Real simple”.
12.okt
Reizēm viss, kas vajadzīgs, lai atrastu līdzsvaru, ir tase siltas tējas. Tā nav tikai dzēriens – tā ir sajūta, rituāls un neliels brīdis sev. Zāļu tējas var kļūt par īpašu pieredzi, ja tās gatavojam paši – ne tikai pēc garšas, bet arī pēc noskaņojuma. Aromterapijas un sajūtu vadīta pieeja palīdzēs izveidot maisījumu, kas runā ar mūsu ķermeni un prātu, raksta “mindbodygreen.com”.
11.okt
Vai tālruni var atstāt uzlādēties pa nakti, nebaidoties sabojāt tā akumulatoru? Šis jautājums joprojām ir strīdīgs - daži apgalvo, ka uzlādēšana uz nakti sabojā akumulatoru, savukārt citi to dara gadiem ilgi bez jebkādām sekām. Kā ir patiesībā, skaidro “The New York Times” eksperti.
10.okt
Katram vismaz reizi gadījies – iemīļotais vilnas džemperis pēc mazgāšanas kļūst mazāks, cietāks un šķiet, ka vairs nav tik ērts. Bet labā ziņa ir tā, ka ne viss ir zaudēts - vilnai piemīt dabiskas īpašības, kas ļauj to mīkstināt un daļēji atjaunot pat pēc mazgāšanas kļūdām. Vajag tikai mazliet pacietības un pareizos paņēmienus, iesaka “theguardian.com”.