Šis ir ābolu laiks! Tāpēc piedāvājam jums izmēģināt pavisam jaunu recepti - ābolu virtuļus.
1. Bļodā sajauciet kopā miltus, cukuru, sāli un cepamo pulveri.
2. Citā bļodā sajauciet kopā pienu, olu dzeltenumu un sviestu. Visu kārtīgi samaisiet.
3. Pēc tam pakāpeniski slapjajām sastāvdaļām (pienam, olu dzeltenumam un sviestam) pievienojiet klāt sausās sastāvdaļas (miltus, cukuru, sāli, cepamo pulveri). Nepārtraukti visu maisiet, lai neizveidotos kunkuļi.
4. Lejiet katliņā eļļu. Lieciet to karsēties uz plīts.
5. Kamēr eļļa atrodas uz plīts, nepieciešams sagatavot ābolus.
6. Nomazgājiet un nomizojiet ābolus.
7. Izgrieziet ābolu serdes, lai vidū paliktu "caurums".
8. Pēc tam sagrieziet ābolu šķēlītēs jeb rinķīšos.
9. Ābolus ielieciet seklā traukā. Lai izvairītos no ābolu apbrūnēšanās, uzlejiet tiem pa virsu citronu sulu. Samaisiet kārtīgi ābolus ar citronu sulu, lai tā nokļūtu uz katra ābolu riņķīša.
10. Sakuliet olu baltumu stingrās "putās".
11. Pēc tam olu baltumu iecilājiet iepriekš pagatavotajā mīklā.
12. Tagad vien atliek ābolu šķēlītes apviļāt mīklā un likt katliņā fritēties.
13. Fritējiet katru ābolu pusīti divas minūtes. Pēc tam ņemiet ābolu virtuļus laukā no katliņa. Lieko eļļu varat nosusināt ar papīra dvieli.
Ja vēlaties, tad ābolu virtuļus varat apviļāt cukurā un kanēlī. Lai labi garšo!