Cik daudz ābolu drīkst apēst dienā, neapdraudot savu veselību

© Foto: pixabay.com

Lai gan āboli ir bagāti ar antioksidantiem un palīdz uzlabot sirds, kuņģa-zarnu trakta, zobu un smaganu veselību un samazina Alcheimera slimības, kā arī plaušu un resnās zarnas vēža attīstības risku, tie var nebūt noderīgi visiem.

Kādos gadījumos šis auglis var būt veselībai bīstams. Ābeles bieži apsmidzina ar pesticīdiem, lai atbrīvotos no kaitīgajiem kukaiņiem un pasargātu tos no slimībām. Tāpēc “ķimikāliju” paliekas var iekļūt organismā. Lai tas nenotiktu, iesaka iegādāties bioloģiskos ābolus un pirms ēšanas tos kārtīgi nomazgāt un nomizot, raksta TengriLife. Ābolus no sava dārza arī rūpīgi jānomazgā.

Foto: pixabay.com

Cilvēkiem ar cukura diabētu āboli jālieto piesardzīgi, jo tie satur daudz fruktozes, kas var izraisīt cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs. Lai no tā izvairītos, labāk izvēlēties nesaldinātas šķirnes un no rīta ēst tikai vienu ābolu.

Šis auglis var būt arī alergēns, pateicoties tajā esošajam proteīnam. Cilvēkiem, kas ir jutīgi pret to, var rasties nieze, pietūkums un pat anafilaktiskais šoks. Šajā gadījumā āboli ir jāizslēdz no ēdienkartes un jākonsultējas ar ārstu.

Foto: pixabay.com

Lai gan šie augļi uzlabo gremošanu, ja tos ēd pārmērīgi, tie var izraisīt vēdera uzpūšanos, gāzes un diskomfortu zarnās. Lai tas nenotiktu, ir jāievēro norma - veselam cilvēkam ieteicams apēst 1-2 ābolus dienā. Bērni var darīt tikai vienu lietu, bet ne visu uzreiz, bet vairākās pieejās. Turklāt, lai āboli labāk sagremotos, tos labāk nomizot un izcept.

Dzīvesstils

Starpsezona, kas mūsu prātos un arī platuma grādos aizņem garāko laika nogriezni pirms un pēc vasaras sākuma, ir trenča gadalaiks - neatkarīgi no tā, cik daudzveidīgu virsdrēbju veidu pasaules zīmoli rada ik sezonu, nemainīgs paliek tieši trencis.

Svarīgākais