3 populāras kļūdas, kuras pieļauj, vārot olas

© pexels.com

Arī tik vienkārša gatavošanas procedūra, kā olu uzvārīšana, var tikt sabojāta, šo trīs populāro kļūdu dēļ.

1.

Nevajag vārīt aukstas olas. Vēlams tās vismaz pāris minūtes pirmas vārīšanas izņemt no ledusskapja. Ja produktam ir laiks sasniegt istabas temperatūru, ievērojami smazināsies apvalka plaisāšanas risks.

2.

Vārot olas uz lielas uguns, tās visticamāk sasprāgs. Tas notiks, jo olas baltums un dzeltenums strauji izpletīsies. Olas vislabāk vārīt uz mazas vai vidējas uguns.

3.

Olas jāvāra sālsūdenī. Ūdenī čaumala var saplaisāt un olas baltums iztecēt šķidrumā. Ja ūdenim būs pievienota sāls, olas neizplūdīs, pat ja čaumalā būs plaisa.

pexels.com

Avots

Virtuvē

Šefpavāre un recepšu autore Mērija Berija dalās ar vienkāršu, taču nepārspējamu vistas gaļas recepti, kas sola pārsteigt pat visprasīgākos ēdiena baudītājus - šis vienkāršais ēdiens ir lieliski piemērots ģimenes vakariņām, un tā pagatavošana aizņem mazāk nekā stundu, raksta “Express”.

Svarīgākais